Haber Detayı
30 Nisan 2024 - Salı 16:32 Bu haber 523 kez okundu
 
2024 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
YEREL Haberi


2024 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
 
2024 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
 
Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile sanayi ve ticaret konusunda faaliyet gösteren STK temsilcileri hazır bulundu.
 
Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, 2024 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının bir özelliği bulunuyor o da, 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra yapılan ilk koordinasyon kurulu toplantısı olmasıdır. Belediye başkanlığı görevleri nedeniyle yeni üyelerimiz var. Bu arkadaşlarımıza da yeni dönemde başarılar diliyoruz. Allah muvaffakiyetler versin. Rabbim, vatana, millete hizmet noktasında samimiyetlerini, sebatlarını, gayretlerini artırsın” diye konuştu.
 
Koordinasyon toplantılarının önemine vurgu yapan Vali Muammer Erol, ilgili yatırımcı kuruluşların resmi yazışma işlemlerini beklemeden ivedilikle çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğinin altını çizerek, ”Yazı  gelsin bekleyelim ondan  sonra  bakarız düşüncesinde olursanız boşuna beklemiş olursunuz. Dolayısıyla yapılan bu koordinasyon toplantılarının hiçbir anlamı olmaz. Resmi dil yazıdır ancak, bu toplantıda görüşülenler yazılı dil kadar bağlayıcıdır. Yatırımcı birimlerin özellikle yapmaları gereken işi burada gördükten sonra konuyla ilgili adım atma noktasında kendiliğinden hareket etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Vali Erol, konuşmasında il genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili de bilgi vererek, ”2024 yılı Mart ayı sonu itibarıyla ilimizdeki kamu yatırım projesi sayısı 270’tir. Bu yatırımların toplam proje bedeli yaklaşık 46 Milyar 798 Milyon TL, önceki yıllar harcaması 19 Milyar 936 Milyon TL, yılı ödeneği 6 Milyar 236 Milyon TL, yıl içi harcaması ise 751 Milyon TL’dir “dedi.
Projelere 20 Milyar 688 Milyon TL harcama yapıldığını belirten Vali Muammer Erol, yatırımlarda projelerin toplam bedeline göre %44,21 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını ifade ederek “Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın İl Yatırım Takip Sistemi’ne (İLYAS) girmiş olduğu verilere göre; İlimizde yürütülen 270 adet kamu yatırım projesinden 165 adedi devam eden proje iken, 23 adedi ihale ve 63 adedi proje aşamasında bulunmaktadır. Yıl içerisinde 19 adet projede %100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizdeki toplam 270 yatırım projesinin 29 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğüne, 54 adedi ilçe belediyelerine, 187 adedi ise yatırımcı il ve bölge müdürlüklerine aittir” şeklinde konuştu.
 
Toplantıda, ilçe belediye başkanları ilçelerinde yürütülen proje ve yatırımların son durumları hakkında bölge müdürlerinden detaylı bilgiler de aldılar ve taleplerini ilettiler.
Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 2024, Yılı, 2., Dönem, İl, Koordinasyon, Kurulu, Toplantısı, Yapıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı