Haber Detayı
05 Nisan 2021 - Pazartesi 11:27 Bu haber 1003 kez okundu
 
Ordu'da araç kullananlar dikkat!
ORDU'da şehir giriş ve çıkışlarını izleyen plaka tanıma sistemi kameraları 3 Nisan itibaren yeniden ceza yazmaya başladı. Ancak konuya dair ne Ordu Valisi Tuncay Sonel'den, ne Ordu Valiliği'nden, ne de Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nden resmi bir açıklama gelmedi. Sadece yazılı ve görsel Ordu basını 3 Nisan tarihini işaret etti. Hal böyle olunca Ordu'da araç kullananlar ve aracıyla Ordu'dan geçiş yapanların dikkat etmeleri gerekiyor. İşte ayrıntılar...
GÜNDEM Haberi


Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle şehir giriş-çıkışlarında bulunan plaka tanıma sistemleri aracılığıyla kurallara uymayanlara para cezası kesmeye başlayacak.

Haber yayına hazırlanana kadar konuya ilişkin ne Ordu Valisi Tuncay Sonel'den, ne Ordu Valiliği'nden, ne de Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nden resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Ordu'da yayın faaliyetlerini sürdüren görsel, yazılı ve dijital yerel medya uygulamanın startı için 3 Nisan 2021 Cumartesi gününü işaret etti. 

PEKİ HANGİ HALLER TAKİP EDİLECEK? 
HANGİ HALLERDE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK?

Peki hal böyle olursa hangi haller takip edilecek? Hangi hallerde araç plakalarına uzaktan cezai işlem uygulanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nın 2021 yılı trafik idari para ceza rehberinren elde edilen bilgilere göre, bu trafik kameralarından aşağıdaki haller takip edilebilecek, gerektiğinde bu haller için cezai işlem uygulanabilecek. 

- Emniyet kemeri takmamak 144 TL
- Kırmızı ışık ihlali 314 TL
- Seyir halince cep telefonu kullanma 314 TL
- Muayenesi olmayan araçla trafiğe çıkma 314 TL
- Plakada değişiklik 505 TL
- Plakanın okunmasını engellemek 551 TL
- Şerit izleme kurallarına uymamak 652 TL
- Trafikte makas atmak 1228 TL
- Gereksiz lamba ve çakar lamba takmak 1228 TL
- Ters şeride girmek  1228 TL
- Tescilli arası plakasız kullanmak 2081 TL
- Plakasız araç kulanmak 2270 TL
- Hurda araçla trafiğe çıkma 2698 TL 
- Araca sahte plaka takmak 6687 TL

 

DAHA ÖNCE TEDES OLAY OLMUŞTU!

Ordu'da daha önce kısa adı TEDES olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kurulmuş, özel bir şirket tarafından kurulan sistem, iddialara göre Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen hız limitlerinin de altına çekilip bir araca aynı günde birden fazla ceza yazmasıyla gündeme gelmişti. 

Ordu'da kurulan sistem, bölge ve yurt genelinde artan şikayetler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla kaldırılmıştı. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ordu'da, araç, kullananlar, dikkat!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı