Haber Detayı
22 Eylül 2021 - Çarşamba 09:06 Bu haber 1007 kez okundu
 
ORDU'NUN İLK YAŞAM KOÇU
Türkiye'de son dönemde yaşanan Kovid-19 pandemisiyle birlikte bazı kaygılar yaşayan vatandaşların yaşam koçlarına başvuru yaparak bu kaygılarını giderdikleri ortaya çıktı.
ÖZEL HABER Haberi


Ordu'nun ilk profesyonel yaşam ve eğitim koçu olan Zeliha Karagöl, son dönemde birçok alanda kaygı yaşayanlara yardımcı olabilmek amacıyla yaşam koçluğu yapmaya başladı.

 

Daha önce Ordu'da Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda da forma giyen ve burada milli takıma kadar yükselme başarısı gösteren Karagöl, spor hayatını tamamladıktan yaşam koçu olmaya karar verdi.

 

Başkent Üniversitesi'nde aldığı eğitim sonrası Ordu'nun ilk yaşam ve eğitim koçu olmayı başaran Karagöl, yaklaşık iki yıldan bu yana iş, özel ve birçok alanda kaygı yaşayan insanların yeniden kendilerini bulmaları ve yaşam kalitelerini yeniden pozitif hale getirilmesine imkan sağlıyor.

 

Öğrencilerin de aralarında bulunduğu kişilere online olarak yardımcı olmaya çalışan Karagöl, şimdiye kadar görüşme yaptığı kişilerden pozitif dönüşler aldı.

 

Özellikle kaos içerisinde ne yapacağını bilemeyen, hedef koyamayan, ne istediğini tam olarak bilmeyen insanlara destek olan Karagöl, bu gibi kaygılar yaşayan kişilerin mutlaka kendilerine başvurmalarını istedi.

 

Yaşam koçu nedir?

 

Bireylerin, iş ve özel yaşamlarına kaliteli bir şekilde ulaşmalarına sağlayan , kişilerin hedef koymalarına ya da  var olan hedeflerini  gerçekleştirmelerine  yardımcı olan kişidir.

 

Koç olayları ve kişileri her haliyle algılar . Bireyi çevresel ruhsal kişilik ve benzeri bütün halleri ile değerlendiren olaylara bütüncül yaklaşan kişidir...

 

Terapi ve koçluk arasındaki fark ise terapide tedavi uygulanır kişiye fikirler sunulur ve kişi yönlendirilir... Koçlukta ise kişinin bir potansiyel olduğunu  kendi sorunlarına kendi çözebileceğini gösterir. 

 

Yaşam koçluğunda hayaller hedefe   belirli  aşamalarda ulaşır:

 öncelikle koçluk almak isteyen kişi iyice tanınır, sonra kişinin ihtiyaç ve isteklerini bulmasına yardımcı olunmalı, bu isteklerin değişimin meydana gelebilmesi için hedef belirlenmeli ve bu hedefin gerçekleşmesi için eylem planları hazırlanmalı ve bu planlarını uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilir ..

 

Yaşam  koçluğunda yaşam çemberi :

 Koçluk alan kişinin mevcut durumunu, hayatını, genel bakış açısını değerlendirmek için kullanılan bir metottur. Yaşam çemberi alanları çok geniştir bunlar :

Fiziksel çevre, sağlık, meslek, ilişkiler, aşk kişisel gelişim, mali durum, eğlenme ve dinlenme. Bu yüzdeler kişiye göre farklılık göstermektedir...

 

Zeliha Karagöl

 

Profesyonel Yasam ve Eğitim Koçu

 

İletişim: 0535 275 78 52

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU'NUN, İLK, YAŞAM, KOÇU, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı