Haber Detayı
09 Nisan 2021 - Cuma 12:38 Bu haber 1027 kez okundu
 
Ramazan ayında kapanma olacak
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Amacımız ülkemizi Ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır" dedi. Çok merak edilen o sorunun yanıtını vermiş oldu. İşte ayrıntılar...
GÜNDEM Haberi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında alınacak COVİD-19 tedbirlerine ilişkin, "Amacımız ülkemizi Ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır." dedi.

"ÜLKEMİZ RAMAZAN AYINDA GENEL OLARAK DİNLENDİREREK..."

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Salgın tehdit olmaktan çıktığında normalleşme adımlarını hemen başlatırken, tehdit yeniden arttığında mecburen sıkılaştırmaya yöneliyoruz. Amacımız ülkemizi Ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin tek başına salgın tedbirlerini gevşetmesi, hatta tek başına salgını tümüyle yenmesi önemli değildir. Asıl olan yakın insani ve ticari ilişki içinde olduğumuz coğrafyalar başta olmak üzere Dünya'daki genel iyileşmenin gerisinde kalmamak, hatta mümkünse önünde gitmektir." 

"VAKA SAYISININ BİRKAÇ BİNLİ RAKAMLARA İNMESİ BEKLENECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün Avrupa ülkelerinin hemen tamamı Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Üstelik bu ülkelerin sağlık sistemleri de tam anlamıyla felç durumdadır. Şayet biz Ramazan ayındaki tedbirlerimizle vaka sayılarını birkaç binli rakamlara düşürebilirsek, Mayıs ile birlikte başlayacağı anlaşılan turizm sezonu ve bunun içeride yol açacağı ticari hareketliliği yakalayabiliriz. Aksi takdirde sadece turizmde bir sezonu daha kaçırmakla kalmayacak, yurtdışına yapılacak iş ve aile ziyaretleri de dahil olmak üzere pek çok alanda ciddi sıkıntılar yaşacağız. Tabi en önemlisi de kendi vatandaşımızın sağlığıdır. Tek bir insanımızın bile bu bu meşhum hastalık sebebiyle acı çekmesine, hele hele hayatını kaybetmesine gönlümüz razı gelmez. Ramazan ayının manevi ikliminde tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız namazlar ve diğer ibadetlerimiz ruhumuzu zenginleştirirken tedbirlere riayet ederek salgının boynunu da Allah'ın izniyle kıracağız. Hepimiz de aynı Türkiye gemisindeyiz. Nihayetinde kazançlarımız da, kayıplarımız da ortaktır. Salgın sebebiyle yaşadığımız sıkıntıları daha sonraki kazançlarımızın kefareti kabul ederek sabredeceğiz. Sabreden zafere ulaşır diyerek her birimiz kendi alanımızda üzerimize düşenleri yerine getireceğiz."

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ramazan, ayında, kapanma, olacak,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı