Haber Detayı
13 Nisan 2021 - Salı 14:05 Bu haber 676 kez okundu
 
YÖRESEL LEZZETLER BU AKADEMİDE
“Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi’ kapsamında kadın kursiyerler Yöresel Gıda Ürünleri Geliştirme Kursu’na başladı.
GÜNDEM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi DOKA 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında uyguladığı ve Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğünün paydaşları olduğu projede, 60 kadın kursiyer teorik ve uygulamalı eğitimlere başladı.

 

60 KADIN KURSİYERE EĞİTİM VERİLİYOR

Gülyalı Çikolata Park’ta kurulan Yöresel Gıda Ürünleri Üretimi Atölyesi’nde eğitimlere başlayan 60 kadın kursiyer, Ordu yöresine özgü yemek, tatlı, marmelat, pekmez, unlu mamullerin (yufka, erişte gibi) yanı sıra turşu yapımı ve üretimi, paketlenmesi ve pazarlanması konularında eğitim alıyorlar.

 

GENEL VE MESLEKİ BECERİ KAZANMALARI SAĞLANACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen projede kadın kursiyerlere genel ve mesleki beceri kazanmaları için yöresel gıda ürünleri yapımı, girişimcilik, e-ticaret, kooperatifçilik eğitimleri de verilecek.

 

EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKALAR VERİLECEK

İŞKUR tarafından desteklenen eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerlere iş başvurularında ve kendi işlerini kurmalarında gerekli olacak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı kurs sertifikası ve KOSGEB Girişimcilik Sertifikası da verilecek.

 

EĞİTİM 3 AY SÜRECEK

60 kadın kursiyere 3 ayrı grup halinde verilen uygulamalı eğitimler, 3 ay boyunca Gülyalı Çikolata Park’ta bulunan Yöresel Gıda Ürünleri Üretimi Atölyesi’nde devam edecek.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: YÖRESEL, LEZZETLER, BU, AKADEMİDE,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı