Haber Detayı
25 Nisan 2022 - Pazartesi 11:10 Bu haber 655 kez okundu
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Ordu Valiliğince hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.
YEREL Haberi


Daha sonra ulu önder Atatürk ve Milli Mücadelede hayatlarını kaybedenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. 
 
Ordu Valiliği’nde Makam Devri Yapıldı  
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, beraberinde  Atatürk Ortaokulu Müdürü Murat Çelenk, Öğretmenler Sanem Çabuk, Cafer Bayazıt ile  5. Sınıf öğrencisi Beril Ece Gürsoy, 6. sınıf öğrencileri Alya Derin Karagöz, Cemal Lafcı ile birlikte Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti. 
 
Ziyarette, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Vali  Tuncay Sonel, makam koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Beril Ece Gürsoy’a teslim etti. 
 
Vali koltuğuna oturan Beril Ece Gürsoy, “Sayın Valim, bu özel günde makamınızı bize bıraktığınız için çok teşekkür ederim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, ülkemiz çocuklarına ve dünya çocuklarına sağlık, mutluluk ve yaşanılabilir bir dünya getirmesini ve tüm çocukların sevgi içinde yaşamasını dilerim. Bu büyük bayramı bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ederim. Sizin bu görevi çok iyi yaptığınızı düşünüyorum. Biz çocuklar sizleri örnek alıyoruz. Eğitime öğretime verdiğiniz değer bizi çok mutlu ediyor. Her şey için çok teşekkür ediyorum” diyerek, Vali Tuncay Sonel’i okuluna davet etti. 
 
Her hafta Pazartesi günleri okul ziyaretleri yaparak mesaisine başladığını belirten Vali Tuncay Sonel, önümüzdeki Pazartesi günü Atatürk Ortaokulunu ziyaret etme sözünü verdi. 
 
Kutlama Programı Tayfun Gürsoy Parkında Yapıldı 
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Ordu Lisesi karşısındaki Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenen kutlama programı ile devam edildi. 
 
Burada düzenlenen kutlama programına, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.      
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu  yaptı. Millî birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen, millî irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutlandığını belirten Vargeloğlu, “Milletimiz için bir dönüm noktası olan bu tarih, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımıza armağan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. 23 Nisan 1920 tarihi, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde “Hâkimiyet; kayıtsız, şartsız milletindir!” şiarıyla Türk Milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsali, demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin gücünü, Aziz Türk Milletinin tek vücut olarak tüm dünyaya haykırışının en önemli kilometre taşıdır” dedi.
 
Konuşmasında çocuklara da seslenen Vargeloğlu, “Her şeyin en güzeline layık olan sizler; gün gelecek ülkemizin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları, bilim insanları, siyasetçileri ve eğitimcileri olacaksınız. Cumhuriyetimizi daha da ilerilere taşımak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için sizlere çok büyük görevler düşüyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." hitabından yola çıkarak inanıyoruz ki; çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden ve demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir” diye konuştu. 
 
İl Milli Eğitim Müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş tarafından verildi.
 
Kutlama programı, öğrencilerin şiir okuması, şarkı söylemesi, halk oyunları gösterisi ve Güzelordu Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ile Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin sergilemiş olduğu bir birinden güzel gösterilerle devam etti.
 
Vali Tuncay Sonel, programın sonunda kutlama programında görev alan okul yöneticilerini, öğretmenleri tebrik ederek, teşekkür etti.
Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 23, Nisan, Ulusal, Egemenlik, ve, Çocuk, Bayramı, Coşkuyla, Kutlandı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı