Haber Detayı
31 Ağustos 2023 - Perşembe 12:22 Bu haber 623 kez okundu
 
30 AĞUSTOS COŞKUSU
30 Ağustos'ta zaferle neticelenen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101’inci yıl dönümü ve Zafer Bayramı Ordu’da coşkuyla kutlandı.
GÜNDEM Haberi


Sabah saatlerinde düzenlenen resmî törenler ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserler, kortej yürüyüşleri ve havai fişek gösterileri ile renklendi. Düzenlenen programlara Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

30 AĞUSTOS COŞKUSUNU YAŞADI

Kortej yürüyüşü için Altınordu’nun Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda buluşan Ordulu vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde İlk Adım Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe dünyaca tanınan Türk keman virtüözü ve besteci Cihat Aşkın’da katıldı.

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün gayretiyle bilinen ve ‘Ordu’nun Zafer Madalyası’ olan Rüsumat No: 4 Gemisi’nin bulunduğu Rüsumat Anıtı’nda sona eren yürüyüş sonrası Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’nın sembolize edildiği CAKA projesi kapsamında Ordu’ya gelen Filarmoni Orkestrası bir konser verdi. Birbirinden güzel parçaların çalındığı ve 30 Ağustos coşkusunun keman melodilerinden yükseldiği konsere Ordulularda eşlik etti.

Konser sonrası vatandaşlar Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birebir replikasının yapıldığı ve içinde Milli Mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın duygularını yansıtan müzenin bulunduğu Rüsumat No: 4 Gemisi’ni ziyaret etti.

 

TÜRKÜ VE MARŞLAR İLE GECE TAÇLANDIRILDI

Kutlamalar, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu-Kirazlimanı’nda bulunan ve yapılan düzenlemelerle halka açılan Çamlı Köşk ’te Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından düzenlenen konserle devam etti.

Orkestranın çalıp söylediği türkü ve marşlar ile gece taçlandırılırken konser sonrası havai fişekler gösterileri şölen havasında geçti. 

Program sonrası Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasına düzenlenen bu gece için çiçek takdim etti.

 

“30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜ’MÜZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, “Bu gece çok anlamlı bir gece. Büyük Taarruzun 101. yılını kutluyoruz. Bu vesileyle de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Günü’müz hepimize kutlu olsun” dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 30, AĞUSTOS, COŞKUSU,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı