Haber Detayı
18 Kasım 2020 - Çarşamba 15:43 Bu haber 1283 kez okundu
 
52 Orduspor FK'ya patent darbesi!
ORDU'da kurulduğu günden bu yana tam 5 kez isim değiştiren ve 6'ncı ismini kullanan 52 Orduspor Futbol Kulübü'nün son ismine de Türk Patent Enstitüsü'nden itiraz geldi. Enstitütü, 52 Orduspor Futbol Kulübü Derneği'nin 10 Ocak'ta yaptığı patent başvurusunu, 8 Kasım'da 'Tam Red' yanıtını vererek, '52 Orduspor' isminin 'Orduspor 1967' markasıyla karıştırılma ihtimali bulunduğunu ve bu sebeple marka tescil başvurusunun kabul edilmediğine karar verdi. Şükrü Bodur'un başkanlığındaki 52 Orduspor Futbol Kulübü şimdi 7'nci ismini aramaya başladı.
SPOR Haberi


TFF Misli.com 3'üncü Lig 4'ncü Grup'ta mücadele eden 52 Orduspor Futbol Kulübü yeni bir isim değişikliğine gidiyor. Kurulduğu günden bu yana 5 kez ismini değiştiren, halen 6'ncı ismini kullanan 52 Orduspor Kulübü, Türkiye Patent Enstitüsü (TPE) tarafından uyarılarak tescil alamadı.

Köy Hizmetleri, Özel İdarespor, Güzelorduspor, Ordu FK, Yeni Orduspor ve son olarak 52 Orduspor isimleriyle 5 kez ismini değiştiren ve 6'ncı ismiyle faaliyet gösteren 52 Orduspor Kulübü, isim tescil hakkı için 10 Ocak 2020 tarihinde Türkiye Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuruda bulundu. Başvuru TPE tarafından 12 Şubat 2020 tarihinde kabul edildi.

Ancak efsane Orduspor'un arma ve isim hakkı halen Ordusor 1967 Spor'da bulunmasına rağmen yapılan bu başvuru spor camiasında büyük tepki çekti. Orduspor'un arma ve ismini kullanma hakkı bulunan Orduspor 1967 Kulübü Başkanı Savaş Şimşek, söz konusu kulübün 'Orduspor' ismini kullanmasının mümkün olmadığını, bu durumun 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca yasal olmadığını belirterek Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) itirazda bulundu.

Konuyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, Başkan Savaş Şimşek'in başvurusunu haklı bularak 52 Orduspor Kulübü'ne uyarı yazısı gönderdi, isminin tescil edilmediğini açıkladı. 52 Orduspor Kulübü de, TPE'ye 'yapılan itirazın kötü niyetle yapıldığını' belirterek itirazda bulundu. TPE'den 52 Orduspor Kulübü'ne gönderilen cevabi yazıda, "Yapılan inceleme sonucunda sunulan bilgi ve belgelerin, başvurunun kötü niyetle yapıldığı yönündeki iddiaları ispatlamaya yeterli olmadığı kanaatine varıldığından itiraz gerekçesi yerinde bulunmamıştır. Bu nedenle 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 18'inci maddesine dayanılarak yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, itiraz edilen başvurunun reddine karar verilmiştir" denildi.

TPE'nin yazısında ayrıca, '52 Orduspor' isminin 'Orduspor 1967' markasıyla karıştırılma ihtimali bulunduğunun tespit edildiği ve bu sebeple marka tescil başvurusunun kabul edilmediği kaydedildi. 

İşte o belge...

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 52, Orduspor, FK'ya, patent, darbesi!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı