Haber Detayı
21 Eylül 2021 - Salı 09:52 Bu haber 670 kez okundu
 
60 YAŞINDA İKİNCİ ÜNİVERSİTE DİPLOMASINA KAVUŞTU
Ordu'da Türk Standartları Enstitüsü'ndeki başarılarının yanı sıra kültür ve sanat alanında pek çok başarıya imza atan tiyatro sanatçısı, yazar, yönetmen Ufuk Ersoy, okumanın yaşı olmadığını da gösterdi
ÖZEL HABER Haberi


Ordu'da yaşayan emekli 60 yaşındaki Ufuk Ersoy, gazetecilik mesleğine duyduğu ilgi üzerine başladığı ikinci üniversite eğitimini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin 4 yıllık işletme bölümü mezunu olan Ersoy, Türk Standartları Enstitüsü'ndeki görevinden 2001'de emekli olduktan sonra yeniden üniversite eğitimi almaya karar verdi.

Bunun üzerine üniversite sınavına giren Ersoy, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümünü kazandı.

 

Bölüme bağlı 2 yıllık Medya İletişim Programından 26 Ocak'ta mezun olan Ersoy, ikinci üniversite diplomasına kavuştu.

 

2 çocuk babası Ersoy yaptığı açıklamada, gazeteciliğe karşı her zaman ilgisi olduğunu belirterek, bir süre çeşitli yerel gazetelerde yazarlık ve televizyon kanallarında program yaptığını anlattı.

 

Gazeteciliğe ilgisinden dolayı yeniden üniversite okumaya karar verdiğini ifade eden Ersoy, ikinci kez diploma sahibi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Ersoy, öğrenmenin yaşının olmadığını, öğrenmenin kendisine sürekli bir şeyler kattığını söyledi.

 

Öğrendiği zaman kendisini daha dinç htiğine vurgu yapan Ersoy, "Yaşımın 60 olması çok önemli değil. Ben sağlığım yerinde olduğu sürece kendimi geliştirmeye, hayallerime kavuşmaya devam etmek istiyorum. Bundan sonra da bol bol okuyup birçok şeyden bilgi edinmek istiyorum. Elim kalem tuttuğu sürece yazmaya çalışacağım." diye konuştu.

 

Ersoy, gençlere de kendilerini sürekli geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

- KUZEY YILDIZI İLK AŞK DİZİSİNDE ROL ALDI

 

Kültür sanat alanında da oldukça başarılı işlere imza atan Ufuk Ersoy, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olarak da görev aldı.

 

Burada birçok oyunun sahne almasına katkı sunan Ersoy, son olarak ŞHOW TV'de milyonların izlediği Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinde de rol aldı.

 

Ufuk Ersoy, buradaki başarısıyla izleyenlerin de taktirini topladı.

 

Ordulu tiyatro sanatçısı, yazar, yönetmen Ufuk Ersoy son kitabı “Fındık Kabuğunda Sevdalar” adlı eseri de okuyucularla buluşturdu.

 

Ersoy, halen Ordu'da internet üzerinden yayın yapan Ordu TV'den de programlarını sürdürüyor. 

 

AİLE BOYU SANATÇI

 

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda (OBKT) yetişkin oyunu olarak sahnelenen ‘Reis’ adlı oyunu yazan ve yöneten Ufuk Ersoy, eşi ve oğluyla sahnede seyircilerle buluştu.

 

Devlet Tiyatroları repertuvarında 5 ayrı oyunu olan yazar Ufuk Ersoy, 1982 yılından bu yana tiyatronun içinde olduğunu, aynı zamanda öykü ve roman yazdığını belirtti.

 

"Eşim zaten tiyatro sanatçısıydı" diyen Ersoy, "Oğlumun sanatın içine katmak için ona da bu oyunda bir rol verdik. Aslında rolü de evdeki gibiydi. Ben bana Ümit Ersoy eşim, Mertcan da zaten oyunda da oğlum. O bu rolü oynarken pek fazla zorlanmadı. Zaten baba ve anne sevgisini sahnede ortaya koydu. Onunda tiyatroda geleceğinin olduğunu düşündüğüm için rol verdik. Başarılı olması beni çok umutlandırdı ve sevindirdi" dedi.

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 60, YAŞINDA, İKİNCİ, ÜNİVERSİTE, DİPLOMASINA, KAVUŞTU,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı