Haber Detayı
25 Mayıs 2020 - Pazartesi 16:36 Bu haber 1009 kez okundu
 
AK Partili Yediyıldız 'Bu bir savaş' dedi!
AK Parti Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız, Dünya genelinde 5,5 milyon, Türkiye'de de 157 bin insanı direk etkileyen Koronavirüs Salgını ile ilgili çok kritik bir açıklama yaparak, salgının aslından viral bir salgın değil 'Biyolojik Savaş' olduğunu kabul etti. Yediyıldız, "Bu bir savaş aslında. Galibi mağlubu yok. Travma sonrası yıkıntıların altında kim kalıyor, kim kalmıyor ona bakılacak" dedi.
SİYASET Haberi


AK Parti Ordu Milletvekili, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr.Şenel Yediyıldız, yeryüzündeki 206 ülkeden 188'ine yayılan Koronavirüs Salgınına ilişkin çok kritik ifadeler kullandı. Yediyıldız'ın yaptığı açıklamalar, hem Devlet nezdinde, hem de politik anlamda itiraf niteliğinde bir ilk oldu. 

YEDİYILDIZ: "BU BİR SAVAŞ"

Ordu'da yerel yayın yapan Altaş Tv'nin konuğu olan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Koronavirüs (COVID-19) Salgını'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Dünya bir pandemi mücadelesi, yani bu bir savaş aslında. Bir pandemi savaşı vermekte. Bu savaşın şu anda galibi, mağlubu yok. Galibi ve mağlubu savaş bittikten sonra yani fırtına geldi, geçti. Geriye ne bıraktı ona bakacaklar. Ona göre galibi ve mağlubu ortaya çıkaçak. Travma sonrası yıkıntıların altında kim kalıyor, kim kalmıyor ona bakılacak. İnşallah biz bu yıkıntıların altında kalan değil, üstünde oturan insan olacağız. Öyle inanıyorum, öyle bir millet olacağız. Öyle bir devlet olacağız. İnşallah bu mücadeleyi de en az yıkımla atlacağımıza inanıyorum" dedi.

"NÜKLEER VE KONVANSİYONEL SAVAŞ BİYOLOJİK SAVAŞA DÖNÜŞTÜ"

Dünya'da artık nükleer savaş ve tank, tüfek, roket, top, uçak ve benzeri araçlarla gerçekleştirilen konvensiyonel savaşların kalmadığını açıklayan Yediyıldız, "Bunların hepsinin artık önemi kalmadı. Artık savaş, biyolojik savaş haline döndü. Bu pandemi bize onu öğretti. Bu pandemi bize, hayatın ne kadar kıymetli olduğunu, ölümün ne kadar yakın öğretti. Bu pandemi bize temizliği öğretti, bu pandemi bize Allah'ı öğretti. Aklımızı başımıza getirdi. İnşallah millet olarak aklımız da başımıza gelirse bu pandemiyi çok daha iyi şekilde atlatmış olacağız öyle inanıyorum" dedi. 

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

AK Parti Ordu Milletvekili, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr.Şenel Yediyıldız, biyolojik savaşın ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını da dile getirerek, "İnsanların sosyolojisi de değişecek" dedi. 

İşte o açıklamalar: 

"Artık öyle tam tamına eğlence ortamları olmayacak. Uzun geceler kahve kültürleri olmayacak. Yani karışık kalabalık gösteriler, düğünler olmayacak. Bundan sonra sosyolojik hayatımız da değişeceği için pandemi bizi inşallah normal hayatı, yeni normali belki daha olağan hayata çevirecek diye inanıyorum. İnşallah Ordu'da da biz iyi yol alacağız."

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: AK, Partili, Yediyıldız, 'Bu, bir, savaş', dedi!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı