Haber Detayı
29 Nisan 2022 - Cuma 11:58 Bu haber 729 kez okundu
 
ALTINORDU ŞEHİR İFTARI 10 BİN'İ AŞKIN ALTINORDULU'NUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ
Altınordu Belediyesi düzenlediği 'Şehir İftarı' programı ile 10.000'i aşkın Altınordulu’yu gönül sofrasında buluşturdu. Rahmetin, bereketin ve paylaşmanın simgesi Ramazan ayında coşkulu kalabalıklar ile hep bir arada yapılan iftar buluşmalarına salgın sebebiyle verilen iki yıllık zorunlu aradan sonra vatandaşların özlemini sona erdiren Altınordu Şehir İftarı 19 Eylül Stadyumu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
YEREL Haberi


ŞEHİR İFTARI ALTINORDU’NUN RAMAZAN TARİHİNDEKİ MÜSTESNA YERİNİ ALDI

 

İftar öncesi çeşitli animasyonlar çocukları eğlendiren gösteriler eşliğinde düzenlenen etkinlikler ile şehrin ortak coşkusunun sembollerinden 19 Eylül Stadyumunu dolduran vatandaşlar bir ortak coşkuyu daha birlikte yaşadılar. Binlerce insanın aynı sofrada buluştuğu tarihe not düşen muhteşem şehir tablosu gönüllere ve hafızalara kazındı. Programda heyecanın yerini huzura bıraktığı iftar saatinde Kuran tilaveti edildi.

Programa katılım sağlayan herkese teşekkür eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "92 Mahallesi ile bir bütün olan Altınordu’muzda gönüllere dokunmaya, vatandaşlarımızın, büyüklerimizin hayır dualarına almaya ve kardeşliğimizi büyütmeye devam ediyoruz" dedi.

 

BAŞKAN TÖREN, “GELECEĞE DAİR HEYECANIMIZ VE UMUTLARIMIZ BİR KEZ DAHA TAZELENDİ”

 

Konuşmasında Altınordu Belediyesinin sosyal desteklerine de değinen Başkan Tören, pandemi döneminde Altınordu Belediyesinin tüm sosyal kesimleri kapsayan 15 Milyon TL tutarlı tamamlayıcı dev pandemi destek paketi ile Altınordulu’ların yanında oldukların belirtti.

Kısa zamanda Altınordu’da gönül köprüleri kurduklarını söyleyen Başkan Tören, “Bu Ramazan ayında da vatandaşlarımızın hanelerinde hüsnü kabulleriyle gerçekleştirdiğimiz iftar ve sahur programları ile paylaşarak Altınordu'yu gönül soframıza çevirdik" dedi. 

 

Kardeşliğimizi Büyütmeye Devam Ediyoruz…

 

Ramazan boyunca kent merkezi ve kırsal mahallelerde günlük 15 Bin’ den fazla iftarlık sıcak yemek ikramı ile Altınordulu’ların iftar sofralarını bereketlendirdiklerini belirten Başkan Tören, “Altınordu’nun 92 mahallesinde büyüklerimizin hayır dualarını almaya ve kardeşliğimi büyütmeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de ayrımsız tüm kesimleri kucaklayan ötekisi olmayan çokluk içerisinde birlik düşüncesiyle hareket eden yönetim anlayışımızdan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu programda birer selamlama konuşması gerçekleştirerek organizasyon için Başkan Tören ve Altınordu Belediyesine teşekkür ettiler.  

Milletvekili Ergün Taşçı “Şehrimizin güzelleşmesi adına güzel çalışmalar yapan Altınordu belediye başkanımıza ve ekibine ve bu süreçte bütün ordumuzun kalkınmasında emeği olan vatandaşımızdan yaşayan hemşehrilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Metin Gündoğdu ise, “Ramazan ayının bereketi 2 yıllık bir ayrılıktan sonra bugün bizi bir araya getiren Altınordu belediyemize teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir organizasyon bu akşam misafirimizle birlikte bizi burada ağırlayan ve bu organizasyonda emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda gelecek olan Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum hayırlı bayramlar diliyorum.” diye konuştu.

 

MUSTAFA DEMİRCİ EZGİLERİ İLE GÖNÜLLERİ TİTRETTİ

 

Konuşmaların ardından alanı dolduran vatandaşlar iftarlarını açarken, program semazen gösterileri, tasavvuf musikisi sanatçısı Mustafa Demirci’nin gönüllere dokunan ezgileri eşliğinde çeşitli etkinliklerin ile devam etti.

Programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşcı ile Metin Gündoğdu, Önceki dönemler Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Kamu Kurumlarının yöneticileri, siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ALTINORDU, ŞEHİR, İFTARI, 10, BİN'İ, AŞKIN, ALTINORDULU'NUN, KATILIMI, İLE, GERÇEKLEŞTİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı