Haber Detayı
12 Eylül 2023 - Salı 12:45 Bu haber 608 kez okundu
 
ALTINORDU’YA SÜPER TESİS
BİR ZAMANLAR BETON BLOKLARIN YÜKSELDİĞİ O ALAN HALKIN NEFES ALDIĞI SOSYAL ALANA DÖNÜŞTÜ BAŞKAN HİLMİ GÜLER: “ÇAMLI KÖŞK SOSYAL TESİSLERİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN” VALİ MUAMMER EROL: “BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ ORDU’YA DEĞER KATIYOR
TURİZM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kıyıları halka açarak, vatandaşları denizle buluşturmak adına gösterdiği kararlı duruşun ardından kıyılar bugün nefes alan, halkın uzun süre vakit geçirebildiği sosyal yaşam alanlarına dönüştü. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları tamamlanan “Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin” açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Hilmi Güler’in “Sahiller halkındır” kararlılığı ile Altınordu’nun Kirazlimanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kumsal alanda 17 katlı 3 blok yüksek ölçekli binaların yıkımının ardından ortaya çıkan alan yapılan peyzaj çalışmaları ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda yeniden düzenlenen bölge halkın kullanımına açıldı. Kumsalında denize giren, gölgesinde çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor.

Gerçekleştirilen açılış programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra Ordu Valisi Muammer Erol, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, İlçe Belediye Başkanları, Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN HİLMİ GÜLER: “ORDU’YA YENİ BİR YAŞAM ALANI KAZANDIRDIK”

Ordu’nun yeni bir sosyal yaşam alanına kavuştuğunun altını çizen Başkan Hilmi Güler, “Bu alan bizim çocukluğumuzdan bu yana yüzdüğümüz, balık tuttuğumuz ve midye çıkarttığımız bir alandı. Daha sonra bu alan, otel oldu. En son ise çok katılı binalar yapıldı. O binalar kıyı kenar çizgisini aştığı için alınan mahkeme kararı ile yıkımını gerçekleştirdik. Daha sonra bu alanı tekrar halkın kullanımına açtık. Şuan açılışını yaptığımız bu alanın altında 20 bin metrekare kapalı alan var. Bu alanında farklı çalışmalarla değerlendireceğiz. Açılışını yaptığımız bu alan 12 bin metrekareden oluşuyor. Bu alan da kumsalında denize giren, gölgesinde çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor. 24 saat canlı olan bu alanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

VALİ MUAMMER EROL: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR”

Gerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı güzel işlere dikkat çekti.

Vali Erol, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Göreve başladığım günden bu yana Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu güzel işlere şahitlik ediyorum. Bugün yine bu güzel çalışmalardan bir tanesine şahitlik ettik.İnşallah bu çalışma hayırlı ve bereketli olur. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, olmak üzere herkesi kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZE YAKIŞAN BİR PROJE”

Yeni yaşam alanını ziyaret eden vatandaşlar sahil bandında oluşan görüntü kirliliğinin giderilmesinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi. Yapılan sosyal tesisin Ordu’ya değer kattığının altını çizen vatandaşlar şu şekilde konuştu:

“Burada önceden gökdelenler vardı. Bizim evimizin manzarasını, havasını her şeyini duvar gibi kapatıyordu. Burada şu an bir park ve tesislerin oluşturulması çok güzel oldu. Denizin kenarını betonlaştırmaya son derece karşıyız. Bir duvar gibi tıpkı hapishane gibi olmuştu. Karşı mahallerde oturmaya gerek yok, yoldan geçerken bile görüntü bizi rahatsız ediyordu. Artık şehri görüyorsun, açık hava, insanların oturabileceği bir alan oldu. Halka açık bir plaj kazandırıldı şehrimize. Önceden evlerden denize giremiyorduk. Bina yerine burada yapılan çalışma Ordu için turizm açısından daha iyi oldu. Ayrıca çocuklarımızın da rahatça oyun oynaya bildiği bir yer ortaya çıktı. Bu emekleri için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ALTINORDU’YA, SÜPER, TESİS,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı