Haber Detayı
24 Mart 2020 - Salı 10:13 Bu haber 1021 kez okundu
 
Artık marketlere de sırayla girilecek
İÇİŞLERİ Bakanlığı Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Buna göre, marketler maksimum müşteri sayısını belirleyecek, fazla müşteri içeriye alınmayacak. Fazla müşteri ise dışarıda bekleyecek. Müşteri aralarında ise en az 1'er metre mesafe alacak. İşte ayrıntılar...
SAĞLIK Haberi


İçişleri Bakanlığı, valiliklere 'Koronavirüs Salgını ile Mücadele' kapsamında marketlerin çalışma saatlerine, marketlerde alışveriş yapan müşteri sayısına, şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik ek genelge gönderdi.

 

MARKETLER MAKSİMUM MÜŞTERİ SAYISINI GİRİŞ KAPISINA ASACAK

Genelgeye göre marketler artık sabap 09:00 ve akşam 21:00 saatleri arasında açık kalacam. Bu yönde faaliyet gösteren tüm işletmeler müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın 10'da 1'i kadar müşteri alanı ve müşteri sayısı belirleyecek. Maksimum müşteri sayısı işyeri giriş kapılarına asılacak. İçeride belirlenen sayıda müşteri için de gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.

KAPASİTESİNİN YARISI ORANINDA YOLCU KABUL EDEBİLECEK

Öte yandah şehirlerarası yolcu ve belediye otobüsleri dahil tüm toplu taşıma araçları yolcu sayının yarısı yolcu alabilecek. Araç içerisindeki yolcuların birbirleriyle teması engellenecek. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Artık, marketlere, de, sırayla, girilecek,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı