Haber Detayı
22 Temmuz 2020 - Çarşamba 09:29 Bu haber 1048 kez okundu
 
Bakan Albayrak'tan 'Karadeniz' paylaşımı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de petrol arama çalışmalarını başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, "Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz: Milli enerjisiyle tam bağımsız Türkiye için çalışmaya ve aramaya devam ediyoruz" dedi.
EKONOMİ Haberi


Türkiye'nin yerli ve milli ultra derinsu sondaj gemisi Fatih'in Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Karadeniz' ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Fatih gemimizle enerjide yerlileşme hamlesinin en büyük adımını atmıştık. Bugün TUNA-1 lokasyonunda sondajımıza başladık ve artık şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz: Milli enerjisiyle tam bağımsız Türkiye için çalışmaya ve aramaya devam ediyoruz. Fatih Karadenizde."

 

 

 

İŞİN ASIL MİMARI HİLMİ GÜLER OLMUŞTU

Türkiye'nin yerli ve milli ultra derinsu sondaj gemisi Fatih, Akdeniz'den sonra petrol sondajı yapmak için Karadeniz'e demir attı. Çalışmaları Türkiye genelinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptığı sırada şimdiki Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler başlatmış, petrol arama çalışmalarının başladığını ise bugünkü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez vermişti.

 

 

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Bakan, Albayrak'tan, 'Karadeniz', paylaşımı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı