Haber Detayı
10 Haziran 2020 - Çarşamba 16:11 Bu haber 1016 kez okundu
 
Başkan Güler'i duygulandıran tören
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde projelendirme ve yapımına imzasını attığı Yusufeli Barajı'nın '3 Milyonuncu Beton Dökümü Töreni' geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tören, en çok Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'i duygulandırdı.
EKONOMİ Haberi


Yapımı tamamlandığında Dünya'nın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövdesine günlük ortalama 4 bin 400 metreküp beton dökülüyor. İnşaat çalışmaları neticelendiğinde ise dökülen beton miktarı 4 milyon metreküpe ulaşmış olacak. Şu anki yüksekliği ise 208 metreye ulaşmış olan Yusufeli Barajı'nın gövde beton döküm çalışmalarına ise ilk olarak Temmuz 2018 yılında başlanmıştı. 
 
BAŞKAN GÜLER'DEN DUYGU DOLU MESAJ

Açılışla birlikte sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, hizmetin Türkiye'ye kazandırılmasıyla ilgili olarak "Onur duydum" dedi.

Karadeniz Bölgesi'nde Artvin'in 70 kilometre güneybatısında Çoruh Nehri üzerindeki Yusufeli Barajı tamamlandığında, 540 MW kurulu güç ile yılda ortalama 1,8 milyar kWh enerji üretebilecek. Başkan Güler, "Başlangıç aşamasında bulunmaktan onur duyduğum, tamamıyla Türk mühendisler tarafından yapılan Yusufeli Barajı, tamamlandığında 2.5 milyon kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak ve ülkemizin ekonomisine yıllık 1.5 Milyar TL katkı sağlayacak. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.  

Türkiye genelinde işletilmeyen kömür işletmelerini ekonomiye kazandıran, Karadeniz'de varlığı bilinmeyen petrol ve doğalgaz arama ve tarama çalışmalarını başlatan isim olan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, şimdiki Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler Türkiye'yi elektrik ithal etmekten kurtaran isim olarak biliniyor. Sadece Yusufeli'nin değil, Ilısu, Boyabat gibi barajların da mimarı olan Güler, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Bakü-Tiflis-Ceyhan(BTC) Boru Hattı Projesi, Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Türkiye-İtalya-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı Projesi ve NABUCCO Doğalgaz Boru Hattı Projesi gibi devasa çalışmalara da imza atmış, memleketinde de Ordu-Giresun Havalimanı ve Karadeniz-Akdeniz Yolu başta olmak üzere doğalgaz ve hızlı interneti Ordu'ya ilk getiren isim olmuştu. 

DEVASA PROJELERE DEVAM EDİYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu'da da iz bırakacak devasa projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan Ünye Konteynet Limanı projesi de Orduluları oldukça heyecanlandırmıştı. Proje tamamlandığında Karadeniz'e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük olacak. Karadeniz limanları içerisinde lider hale gelecek Ünye Port Projesi, Karadeniz-Akdeniz Yolu sayesinde de hem İç Adanolu, hem de Akdeniz Bölgesi için çok önemli bir hale gelmiş olacak. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Başkan, Güler'i, duygulandıran, tören,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı