Haber Detayı
10 Kasım 2021 - Çarşamba 09:54 Bu haber 728 kez okundu
 
Bir hareketine bakar hayat
İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan ve trafik güvenliğinde emniyet kemerinin önemine vurgu yapılan 'Bir Hareketine Bakar Hayat' kampanyasına Ordu Valisi Tuncay Sonel de katıldı. Aracında direksiyonun başına geçen Vali Sonel, "Emniyet kemeri hayat kurtarır. Bir harekete bakar" dedi.
GÜNDEM Haberi


ERKAN GÜNGÖR / ÖZEL HABER

 

Vali Sonel, sadece bu uygulamayla değil, Ordu'ya geldiği ilk günden itibaren yaşlısı genci 7'den 70'e herkesin gönlünü, yaptığı bir hareketle kazanmayı başardı.

Yeri geldi, vatandaşın ayağına gitti. Yeri geldi ayağına gelen vatandaşlarla birebir görüştü, dertlerini sorunlarını dinledi. Bazen fındık bahçesine girdi, üreticilerle birlikte fındık topladı, bazen de kivi bahçesine girdi "Hayırlı ve bereketli olsun" dedi kivi hasatı yaptı.

 

 

HER PAZARTESİ MİNİK ÖĞRENCİLERİ İHMAL ETMEDİ 

​Vali Sonel alışılagelmiş tabuları da yıktı, gününü makam odasında geçirmek yerine sahada cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe gezerek bir hareketiyle Orduluların hayatına girmeyi başardı. Her Pazartesi gününü Ordu'daki okullara ayıran Vali Sonel, bazen miniklerle minik oldu, bazen de liseli gençlerle aynı dili konuştu.


 

 

480 ÖĞRENCİYE DEVLETİN GERÇEK ŞEFKATİNİ GÖSTERDİ 

Üniversite eğitimi için Türkiye'nin çeşitli illerinden başka illere giden ve bir çok ilde kalacak-konaklayacak yeri olmayan üniversiteli gençlere de sahip çıktı, bir hareketiyle hayatlarına girdi. Vali Sonel, başka illerden Ordu'ya gelen ve kalacak yeri olmayan üniversite öğrencileri Ordu Valiliği'nin şefkatiyle karşılandı. Valilik tarafından otellerde misafir edilen öğrencilerle bizzat Ordu Valisi Tuncay Sonel ilgilendi. Onlarla sohbet etti, ikramlarda bulundu. Bir hareketiyle Ordu'ya gelen 480  öğrencinin hayatına girdi, devletin gerçek şefkatini gösterdi.

 

 

BİR HAREKETİYLE ŞEHİT ÇOCUKLARININ DA HAYATINA GİRDİ
Vali Tuncay Sonel, ev ziyaretleri sırasında tuttuğu takımın formasını isteyen ve birlikte futbol oynama talebinde bulunan şehit çocuklarıyla da 19 Eylül Stadı'nda bir araya geldi. Onlara söz verdiği formaları teslim eti, forma ve spor ayakkabıları kendi elleriyle giydirdi.



"YÜZLERİNİ GÜLDÜREBİLDİYSEK NE MUTLU BİZE"

Sonel, çocukları ve gençleri önemsediklerine işaret ederek mümkün olduğunca onların isteklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Daha önce de 2 bin 112 yetim-öksüz çocuğun isteklerini yerine getirdiklerini hatırlatan Sonel, "Bu defa da yapmış olduğum ev ziyaretlerinde tuttukları takımların formasını isteyen ve birlikte maç yapma isteğinde bulunan çocuklarımızın, gençlerimizin bu isteklerini yerine getirdik. Onlar da biz de çok mutlu olduk. Çocuklarımızın, gençlerimizin yüzlerindeki gülümsemenin sebebi olabilirsek ne mutlu bize" dedi.
 

BİR HAREKETİYLE CUMHURİYETLE YAŞIT VATANDAŞLARIN HAYATINA GİRDİ
Ordu Valisi Tuncay Sonel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde de Ordu'nun en yaşlı vatandaşlarını ziyaret etti. İl genelinde Cumhuriyet ile yaşıt 1923 doğumlu nine ve dedeleri tek tek evlerinde ziyaret etti. Vali Sonel, "Geçen yıl Cumhuriyet'le yaşıt 83 dede ve ninemiz vardı. Bu yıl 67 cumhuriyetle yaşıt dede ve ninemiz hayatta. Allah elden ayaktan düşürmesin ve sağlık versin" şeklinde konuştu.

BÜTÜN KÖŞE YAZARLARININ DİKKATİNİ ÇEKTİ 
Ordu'da bu ve buna benzer davranışlarıyla adeta 'Bir hareketine bakar hayat' dedirten Vali Sonel, Türkiye'nin önde gelen gazetelerinde yazan köşe yazarlarının da dikkatinden kaçmadı. Bir çok yazar, Ordu'da yerel gazetecilerin haberlerinden yola çıkarak Vali Sonel'e övgüler yağdırdı.

 



Ordu Valisi Tuncay Sonel, bir hareketiyle 'hemşerilerim' dediği Orduluların hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör: Erkan Güngör
 
Etiketler: Bir, hareketine, bakar, hayat,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı