Haber Detayı
23 Aralık 2019 - Pazartesi 09:58 Bu haber 1363 kez okundu
 
Bu Dünya'dan bir Kamil Sönmez geçti
Türk Halk Müziği'nin ünlü seslerinden, Kamil Sönmez'in ölümünün üzerinden tam 7 yıl geçti. İstanbul Başkent Üniversitesi'nde 65 yaşında hayata veda eden ve 20 Aralık 2012'de memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesinde toprağa verilen Kamil Sönmez'i rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz...
KÜLTÜR-SANAT Haberi


Ekranların siyah-beyaz, yaşamın ise en renkli, en içten, en samimi olduğu dönemlerde Türkiye'de hemen hemen her evin vazgeçilmez seslerinden, ekran yüzlerinden biriydi Kamil Sönmez. Türkiye, Karadeniz türkülerini O'nunla sevdi. Fıkralarıyla, kahkahalarıyla, güleryüzüyle, duyguların sanal olmadığı, Türkiye'nin en sevilen isimlerinden biriydi. 
 
Boztepe ve fındık bahçelerinde çektiği siyah-beyaz klipleriyle Ordulu'luğunu her fırsatta dile getiren bir isimdi. 

İlk plağı olan 'İnce Memed - Hekimoğlu' ile Türkiye'nin gönlünü kazandı. Kimi zaman Hekimoğlu dedi, kimi zaman Ordu'nun Dereleri. Kimi zaman Çekin Uşaklar Çekin dedi, kimi zaman da Yine Yeşerdi Fındık Dalları dedi. Türkülerinin yanı sıra 1979-2009 yılları arasında 10 film, 1993-2009 yılları arasında 12 dizide rol aldı. Türkü söylemeyi hiç ihmal etmedi. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı. 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği korosunda solistlik yaptı. 1999 yılında Kültür Bakanlığı'ndan 'Devlet Sanatçısı' unvanını aldı. Gazeteciler tarafından sorulan en sevmediği soru, popüler müzik karşısında 'Türk Halk Müziği'nin sonu ne olacak' sorusuydu. 

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Başkent Üniversitesi'nde 65 yaşında 20 Aralık 2012'de hayata veda etti. İstanbul'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Perşembe ilçesine bağlı Kozağzı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Bu Dünya'dan bir Kamil Sönmez geçti. Türküleriyle, fıkralarıyla, sesiyle...

Bir kez daha saygıyla, şükranla, minnetle anıyor, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Bu, Dünya'dan, bir, Kamil, Sönmez, geçti,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı