Haber Detayı
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 12:26 Bu haber 665 kez okundu
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN KORGAN’A DEV YATIRIM
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in ulaşım hamlesi ile ilçelerin kaderi değişti.
GÜNDEM Haberi


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Korgan ilçesinde 2019 yılından bu yana 60 km yolu asfalt ve beton ile buluşturdu. İlçe merkezindeki birçok sokak ve caddenin altyapısı günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yeniden düzenlendi. Sülük Gölü ve çevresindeki 23 mahalleye ulaşım sağlayan yoldaki 80 yıllık heyelan durduruldu.

 

Türkiye'nin en zor coğrafyalarından ve kırsal yol ağı en uzun il olan Ordu'da, ulaşım seferberliği sürüyor. Toplam yol ağı, Türkiye ortalamasının 4 katından fazla olan kentte, ilçelerde sürdürülen yol çalışmalarında büyük aşama kaydedildi. 19 ilçede kurduğu şantiyelerle ilin çehresi ve kaderini değiştiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, belirlenen program çerçevesinde, mahalle ve grup yollarında, standardı yüksek, konforlu bir ulaşımın kapılarını araladı.

 

60 KM YOL ASFALT İLE BULUŞTU

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Korgan ilçesinde 2019 yılından bu yana yaptığı yol çalışmaları kapsamında 41 km emilsüyon kaplama, 8 km sıcak asfalt ve 11 km beton yol olmak üzere toplamda 60 km yolu konforlu bir yapıya dönüştürdü.

 

KONFORLU BİR ULAŞIM İÇİN SEFERBERLİK SÜRÜYOR

 

Korgan ilçesinde gerçekleşen asfalt ve beton yol çalışmalarının yanı sıra 14 km yeni yol açma ve genişletme, 334 km stabilize yol yapım, 771 km reglaj, 565 km hendek temizliği, 10 bin 281 ton asfalt yama, 6 bin 272 metre yağmursuyu hattı, 10 bin 845 m³ taş duvar ve 23 metre menfez çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

80 YILLIK HEYELANI BÜYÜKŞEHİR DURDURDU

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği ulaşım yatırımları sırasında, ilçenin 80 yıllık kangren olmuş bir sorununu da çözüme kavuşturdu. Korgan ilçesinde yapılan çalışmayla, Sülük Gölü ve çevresinde 80 yıldan bu yana risk altında olan 23 mahalle ve 200 ev heyelan riskinden kurtuldu. Heyelanlara neden olan suların bir araya toplanmasıyla ise mahallelere içme suyu temin edildi. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BÜYÜKŞEHİR’DEN, KORGAN’A, DEV, YATIRIM,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı