Haber Detayı
16 Ağustos 2021 - Pazartesi 14:10 Bu haber 574 kez okundu
 
BÜYÜKŞEHİR ONLARIN EMRİNDE
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir genelinde bulunan 65 yaş üstü vatandaşların kapılarını tek tek çalarak hem ihtiyaçlarını gideriyor hem de hoş sohbetlerle gönülleri kazanıyor.
GÜNDEM Haberi


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yardıma muhtaç olduğu belirlenen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında seferber oluyor. Onların hayata sıkıca tutunarak sağlıklı ve mutlu bir ortamda yaşam sürmesini amaç edinen Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği YAŞAD (Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi) projesiyle bizzat hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor.

 

Proje kapsamında düzenli olarak çalışmalarını sürdüren ekipler, yine yollara koyularak uzak yakın demeden ilçe ilçe ziyaretler gerçekleştirdi. Vatandaşların kapılarını tek tek çalan ekipler hatır sordu, hoş sohbetler etti. Tansiyon, şeker ölçümü gibi sağlık kontrollerinden de geçirilen vatandaşların ihtiyaçları da karşılanmak üzere not alındı.

 

“HER ZAMAN HAYATLARININ BİR KÖŞESİNDE OLACAĞIZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay, şehirde uygulanan YAŞAD projesiyle yaşlı vatandaşların yüzlerini gülümsetmelerinin çalışmalarda onları daha gayretli kıldığını söyledi.

 

En son yapılan ziyaretlerle birlikte 19 ilçede bulunan yardıma muhtaç yaşlı vatandaşların evlerine misafir olduklarını ve onların ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Daire Başkanı Bilkay, “Ekiplerimiz ile birlikte yardıma muhtaç 65 yaş üstü vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Uygulamaya koyduğumuz YAŞAD projesiyle evlerine gidiyor, ihtiyaçlarını gideriyoruz. Hoş sohbetler eşliğinde onlarla vakit geçiriyoruz. Ekiplerimiz uzak yakın demeden 19 ilçemizde bu uygulamayı sürdürüyor. Yaptığımız çalışmalarla onların yüzlerini gülümsetmek bizleri oldukça mutlu ediyor ve çalışmalarımızda bizi daha gayretli kılıyor. Bizim amacımız onların sağlıklı, huzurlu bir ortamda hayata sıkıca tutunarak yaşamlarını sürdürmek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde yaşlılarımıza her geçen gün daha fazla hizmet götürmek için projelerimizi, çalışmalarımızı genişletiyor ve geliştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sizleri yalnız bırakmamaya, hayatınızın hep bir köşesinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BÜYÜKŞEHİR, ONLARIN, EMRİNDE,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı