Haber Detayı
22 Eylül 2021 - Çarşamba 09:03 Bu haber 704 kez okundu
 
CEREN ÖZDEMİR'DEN BURS
Ordulu Yazar Birol Öztürk'ün, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i anlattığı "İyi ki Doğdun Ceren" isimli kitabı için imza günü düzenlendi.
ÖZEL HABER Haberi


Daha önce onlarca kitap yazan ve bu kitapları binlerce kişiye ulaştırmayı başaran Birol Öztürk, Türkiye'nin konuştuğu Ceren Özdemir cinayetine de duyarsız kalmadı. 

Aile görüştükten sonra Ceren'in hayatını kitaplaştıran Öztürk, bu kitaptan elde edilen gelirle ise öğrencilere burs verilecek. 

 

Öte yandan Altınordu ilçesi Ceren Özdemir Meydanı'nda düzenlenen, 136 sayfalık kitabın imza gününe ise kitapseverler oldukça yoğun ilgi gösterdi. 

 

Yazar Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada kitapta Ceren'in çocukluğu ve gençlik döneminin yer aldığını ifade etti.

 

Karşılarında 4 enstrüman çalan bir sanatçı olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

 

"İngilizceyi bilen, Korece de öğrenmeye çalışan duyarlı bir insan var. Sanatın her dalıyla ilgili kitap okuyor, tiyatro yapıyor, şiir yazıyor ve okuyor, şarkılar söylüyor. Bağlama, gitar, piyano ve flüt çalıyor. Karşımızda böylesine kendisini geleceğe hazırlayan bir çocuk var. Dolayısıyla bunun etrafında döndüğümüz zaman ortaya muazzam ve iç burkan bir hikaye çıkıyor."

 

Öztürk, kitabın Ceren'in ölmeden bir hafta önce gördüğü rüyayla başladığını anlatarak, "Ceren rüyasında ölümünü görüyor. Bizde vardır ya 'Çocuğa malum olmuş' derler. Kitap, Ceren'e ölümü malum olarak başlıyor. Keşke ölmemiş olsaydı, arkasından o katil 'Bakar mısınız?' dediğinde Ceren, annesinin 'Kızım sakın kimseye bakma' öğüdünü hatırlamış olsaydı da bakmamış olsaydı. Kitabı da bu temenniyle bitiriyoruz." diye konuştu.

- Anne Özdemir: "Maddi bir beklentimiz yok"

 

Ceren Özdemir'in annesi Güfer Özdemir de, burada gayelerinin kızının hayallerini yaşatmak olduğunu söyledi.

 

Özdemir, "Zaten Ceren'imiz gitti, onun için Ceren ne düşünüyorsa, hayatta yapabileceklerine bir nebze de olsun katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü bu kitabın geliri, Ceren gibi eğitim gören kız öğrencilere burs olarak verileceği için maddi bir beklentimiz yok. Yazarımızın da aynı şekilde maddi bir beklentisi yok. Amaç bir insan yetiştirmek, Ceren gibi insanlar yetiştirmek." dedi. Baba Yılmaz Özdemir ise kitabın gelirinin, Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği bünyesinde kurulan Ceren Özdemir Sanat Fonu'na aktarılacağını, sanat eğitimi alan kız öğrencilere burs olacağını vurguladı.

 

Ordu Valisi Tuncay Sonel'in, daha önce kitabın ilk baskısının tamamını aldığını anımsatan Özdemir, destekleri için Sonel'e, yazar Öztürk ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.

 

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: CEREN, ÖZDEMİR'DEN, BURS, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı