Haber Detayı
20 Ekim 2021 - Çarşamba 12:56 Bu haber 722 kez okundu
 
ÇİKOLATA PARK ORDU’YA DEĞER KATIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’yu fındık ve çikolata ile bütünleştirip dünyaya sunabilmek amacıyla Gülyalı ilçesinde 60 dönüm arazi üzerine kurulan Çikolata Park her geçen gün büyümeye ve Ordu turizmine katkı sunmaya devam ediyor.
GÜNDEM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile Gülyalı ilçesinde kurulan ve Büyükşehir Belediyesi tarım iştiraki ORTAR A.Ş. tarafından faaliyetlerin sürdürüldüğü Çikolata Park yerli ve yabancı turların uğrak noktası oldu.

 

ULUSAL KANALLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

 

Ordu’da yapılan birçok yöresel ürünlerin işlendiği ve ziyaretçilere sunumun yapıldığı Çikolata Park son olarak Yöresel Lezzetler Akademisi ile adını duyurdu. Ordu Büyükşehir Belediyesinin DOKA 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürüttüğü “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi ile 19 ilçeden seçilen kadınlar, Ordu’ya özgü yöresel ürünlerin üretimini yaparak satışını gerçekleştirdi. Proje birçok ulusal kanal tarafından gündem yapılarak ekranlara taşındı.

 

TUR OTOBÜSLERİNİN UĞRAK NOKTASI OLDU

 

ORTAR A.Ş. yöresel ürünlerin daha çok kitleye ulaşmasını sağlamak amacıyla birçok fuar ve organizasyonlara katıldı. Tur otobüslerinin Çikolata Parkı güzergâh noktalarına almaları için çalışmalar yapan ORTAR A.Ş. son olarak eko turizm zirvesine katılarak birçok firma ile görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan görüşmeler neticesinde Ordu’dan geçen birçok tur otobüsünün yeni güzergahlarından birisi de Çikolata Park oldu.

 

EKO TURİZM NOKTASI OLDU

 

Ordu’nun 19 ilçesinde üretilen coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı bir eko turizm noktası da olan Çikolata Park’da ayrıca Ordu’ya özgü ürünlerin ağırlıklı olduğu yöresel kahvaltı ile de dikkatleri üstüne çekiyor.

 

ÇİKOLATA KAFE’DE YOK YOK

 

Çikolata Atölyesi’nde üretimi yapılan çikolataya, kentteki Kurul Kalesi'nde 2016 yılında yapılan arkeolojik kazıda 2 bin 100 yıllık heykeli bulunan, mitolojide "Ana Tanrıça" olarak anılan Kybele'nin adı verildi. Tamamen Kybele ve Ordu konseptli üretilen çikolatalar; fındık, bal, kokulu üzüm, mavi yemiş, ısırgan gibi Ordu’da bulunan sebze ve meyvelerden yapılıyor. Kurum ve kişisel workshoplarla Çikolata Kafe’de, kendi çikolatanızı kendi tercih ettiğiniz içeriklerle hazırlama imkânı sunuluyor.

 

Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. tarafından işletilen Çikolata Kafe’ye gelen yerli ve yabancı turistler Ordu’ya özgü 50’den fazla çikolata çeşidinden satın alma imkânı buluyor.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ÇİKOLATA, PARK, ORDU’YA, DEĞER, KATIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı