Haber Detayı
11 Eylül 2023 - Pazartesi 16:52 Bu haber 611 kez okundu
 
Ders Zili Çaldı
2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.
EĞİTİM Haberi


Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle Altınordu İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Altınordu İlkokulu’nda düzenlenen törene, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, kurum ve okul müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, öğrenci Buğlem Bahar Başköy ile Sınıf Öğretmeni Müjde Yazıcı tarafından İlköğretim Haftasının önemine ilişkin konuşmaların yapılması ile devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Vargeloğlu, Ordu’da 125 bin öğrenci ve 11 bin 500 öğretmenle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Okul; genç beyinlere, insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir.’ sözünden yola çıkarak, vatanına, bayrağına, cumhuriyetine bağlı, insani değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmeleri bizlerin en büyük arzusudur. Bizler de İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin iyi bir eğitim almaları, kaliteli bir mesleki eğitimin yanı sıra gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısına sahip olabilmeleri adına bütün imkânlarımızı seferber ettik” diye konuştu.

4. sınıf öğrencilerinden Uras Mirza Çiftçi, İrem Demir tarafından şiirlerin okunduğu programda, 4. sınıf öğrencilerinden Zeynep Bacınoğlu ve Ali Efe Gürsu tarafından, 1. Sınıf öğrencilerinden Melis Arslantürk ve Burhan Çakmak’a “Okulumuza Hoş Geldin” çiçeği sunuldu.

Vali Muammer Erol, Halk Oyunları gösterisinin ardından protokol üyeleri ile birlikte 1/B sınıfına geçerek, ücretsiz ders kitaplarının temsili dağıtımını gerçekleştirdi.

Öğrenciler ile birlikte okul sıralarına oturarak öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Muammer Erol, öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında derslerinde başarılar diledi.

Vali Muammer Erol, program sonrası protokol üyeleri ile birlikte öğretmenler odasına geçerek, burada öğretmenler ile bir araya geldi.

Vali Erol, Ordu’daki okulların fiziki ve eğitim alt yapısının yeterlilik konusunda oldukça iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, öğretmenlerden beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Çocukların eğitimi için aynı zamanda velilerin de gayreti ve desteğinin olması gerektiğini ifade eden Vali Erol, “Öğretmen arkadaşlarımızın özverileri çabaları olmazsa, öğretmenlik olmaz. Samimi gayretlerimizi çocuklarımızdan esirgemeyelim. Bütün ümidimiz çocuklarımızda. Hep söylüyoruz, ‘öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye. Onun için eserinizle övünmek istiyorsanız, gayretinizi çocuklarımızdan esirgemeyin” diye konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ders, Zili, Çaldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı