Haber Detayı
12 Ağustos 2021 - Perşembe 09:56 Bu haber 1797 kez okundu
 
İşte 2021 yılı fındık fiyatları!
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan 2021 yılı fındık taban fiyatını katıldığı canlı yayında açıkladı. Erdoğan, "Yüzde 50 sağlam iç esasına göre biliyorsunuz en kalite Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 TL, levant kalite fındık için ise kilogram başına 26,5 TL'dir. Yüksek randımanlı fındığa en az 1 TL fazla ödeme yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
GÜNDEM Haberi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Turk ve Kanal D ortak yayınına katıldı.

 

'Ekonomideki Tedbir ve Destekler' ara başlıklı açıklamalarında fındık alım fiyatlarını değinen Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

"Fındık ülkemizin en önemli üretim ve ihracaat kalemlerinden biri. Bir numarayız. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çay ile birlikte temel geçim kaynağı. Her zaman olduğu gibi bu mahsül döneminde de fındık üreticilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. 

Toprak Mahsülleri Ofisi'mizin 2021 yılı fındık alım fiyatlarını tüm milletimizle, özellikle de Karadenizli üreticilerimizle paylaşmak istiyorum. Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına (Yüzde 50 randıman) göre biliyorsunuz, en kalite Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 TL, levant kalite fındık için ise kilogram başına 26,5 TL'dir. Yüksek randımanlı fındığa en az 1 TL fazla ödeme yapılacaktır. Ayrıca çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kilogramda 2 TL olarak veriyoruz.

Tüm bunları da fiyatlara ilave ettiğimizde nihai olarak fındık fiyatları kilogramda 29,5 TL ile 30 TL arasında gerçekleşiyor. Bu fiyatların ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: İşte, 2021, yılı, fındık, fiyatları!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı