Haber Detayı
23 Eylül 2021 - Perşembe 10:47 Bu haber 822 kez okundu
 
KALİTE VE GÜVENİN ADRESİ
Ordu'nun Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren Güney Kasap, kalitesi, güler yüzlü personelleri ve her şeyden önce hijyenik ortamıyla müşterilerinin taktirini kazanıyor.
ÖZEL HABER Haberi


Kentte mesleğine 1988 yılında çırak olarak başlayan 48 yaşındaki Salih Güney, kendisini bu alanda geliştirmeyi başardı. 

 

Daha sonra bu alandaki tecrübesini kendi iş yerini açarak taçlandırmak isteyen Güney, 2015 yılında iş yerini kurdu. 

 

Yeni Mahalle'de (Altınordu ilçe emniyet müdürlüğü yanı) şu anda 4 çalışanla birlikte Ordululara hizmet veren Güney Kasap, özellikle hijyene ve kaliteye önem veriyor. 

Evli ve 3 çocuk babası Salih Güney, yaptığı açıklamada, bu işe çok erken yaşlarda başladığını belirterek, önce çırak, ardından kalfa, daha sonra ise usta olduğunu anlattı. 

 

Kasap olmayı kendisinin istediğini kaydeden Güney, yaptığı işi severek yaptığını ve işini yaparken ise çok büyük keyif aldığını ifade etti. 

 

İş yerinde kırmızı et, tavuk, süt ürünlerinin yanı sıra bal ve mangal malzemelerinin satışını yaptıklarını söyleyen Güney, bu ürünleri lokanta, market, iş yerleri ve perakende olarak satışa sunduklarını dile getirdi. 

 

- Bu işin en püf noktası?

 

Kasap işinde kaliteye ve müşteri memnuiyetine çok önem verdiklerini belirten Güney, "Müşterilerini iyi tanımak ve ne tarz et yediğini bilmek bu işin en püf noktalarından birisidir." dedi. 

 

Güney, iş yerinde müşteriyle buluşturdukları büyükbaş ve küçükbaş hayvanları direk köylü vatandaşlarından temin ettikleri bilgisini de vererek, kesinlikle yerli üretim yapıp, bu şekilde satış yaptıklarını kaydetti. 

 

Özellikle kesim yaptıkları hayvanların yaylalarda beslendiğini söyleyen Güney, en başından beri bu konuya da özellikle dikkat etmeye çalıştıklarını belirtti. 

 

- Yumurtalar organik 

 

Öte yandan iş yerinde her gün taze organik yumurta bulundurduklarını anlatan Salih Güney, "Yumurtalar Ordu'da doğal ortamda yetişen tavukların organik yumurtaları. Bu yumurtaları ise yine yöre çiftçimizden tedarik ederek satışa sunuyoruz." diye konuştu. 

 

- Manda yoğurdu 

 

Dükkanda ayrıca son dönemde faydası oldukça iyi bilinen manda yoğurdu da sattıklarını söyleyen Güney, bu yoğurtlara olan talebinde de son dönemde artış gösterdiğine dikkati çekti. 

 

 

- KASAP SALİH'TEN ÖNEMLİ TAVSİYE 

 

Öte yandan özellikle kurban etlerinin hızlı bozulma yapabileceğini anlatan Güney, hemen tüketilemeyecek kurban etini buzdolabına koymadan önce en az beş saat dinlendirmek gerektiğini söyledi.

 

Buzluğa atılacak et ve kıymanın porsiyonlara ayrılarak yerleştirilmesini öneren Salih Güney, sakatatları ayrı saklamanın daha sağlıklı olacağını vurguladı.

 

Eti sağlıklı bir şekilde saklamanın ön şartının önce sağlıklı bir şekilde taşımak olduğunu vurgulayan Güney “Kurban kesim işleminin hijyenik bir şekilde tamamlanmasının ardından etin evlere hijyenik ve hızlı bir şekilde taşınması gerekir. Etler, kesim alanından eve poşetle taşınmamalı. Eğer içine koyulduysa uzun süre poşette tutulmamalı. Özellikle yaz aylarına denk gelen kurban kesimlerinde 37-39 derece sıcaklığı olan et, poşette uzun süre tutulduğunda ortamın sıcaklığıyla beraber daha yüksek sıcaklıklara ulaşır. Bu durumda ette terleme, yeşerme gibi olumsuz durumlar görülür. Geri dönüşüm plastiklerinden üretilen poşetlerde ise risk daha fazladır. Etin taşınması için kâğıt ambalajlar kullanılmalıdır." dedi. 

 

- Eti en az 5 saat dinlendirin 

 

Kurban etinin uygun şartlarda eve getirildikten sonra en az beş saat serin ve temiz bir ortamda dinlendirilmesi gerektiğini anlatan Güney, "Etler her tarafı hava alacak şekilde yayılmış şekilde tepsilerde bekletilmeli. Gerekirse belli aralıklarla alt üst edilmeli. Böylece etin sıcaklığı düşürülür. Bakteri faaliyetleri yavaşlatılır." diye konuştu. 

 

- Hemen buzdolabına atmayın

 

Dinlendirmeden buzdolabına koymanın kurban etinin hızla bozulmasına neden olacağı uyarısında bulunan Güney, “İlk sıcaklığı düşmeden buzdolabına koyulan etin yüzeyi kurur ama içi sıcak kalmaya devam eder. Böylece ette bakteriler ürer ve koku meydana gelir” ifadelerini kullandı.

 

Salih Güney, bu uygulamanın sadece kurbanda değil, başka zamanlarda kesilen etler içinde geçerli olduğunu sözlerine ekledi. 

 

 

SİPARİŞ HATTI

 

ADRES: YENİ MAH. SANAYİCİLER CAD. NO:4 / C ALTINORDU - ORDU 

 

TELEFON: 0452 222 90 99

 

CEP: 0532 268 28 21

 

SALİH GÜNEY

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: KALİTE, VE, GÜVENİN, ADRESİ, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı