Haber Detayı
08 Mayıs 2020 - Cuma 10:38 Bu haber 953 kez okundu
 
Koronavirüs Ordu'da 19 can aldı!
Dünya'nın 187 ülkesin8de 4 milyona yaklaşak vaka sayısı ve 300 bine yaklaşak ölüm sayısıyla Türkiye 133 bin 721 vakay ve 3 bin 641 can kaybıyla Dünya genelinde 8'inci sırada. Peki Koronavirüs Ordu'da kaç can aldı? Bugüne kadar kaç kişi virüse yakalandı? Resmi rakamlar ilk kez açıklandı. İşte ayrıntılar...
SAĞLIK Haberi


Karantina, tedbir, şehirlerarası seyahat yasağı. Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelede sürdürdüğü büyükşehirlerden biri de Ordu. Ancak bu zamana kadar Ordu'daki resmi vaka sayısı ve can kaybı hakkında hiçbir açıklama yapmayan yetkililer, bu konuda ilk kez konuştu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler ve pandemi sonrası normalleşme sürecine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

ORDU'DA 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

COVID-19 salgını nedeniyle Ordu'da toplam 19 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ordu Valisi Yavuz, salgına yakalanan ve tedavi altına alınan 220 vakanın da tedavilerinin olumlu sonuç vermesinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

"TEDBİRLERE UYMAMA KONUSUNDA ISRARLI DAVRANANLAR VAR"

Herkesin kendi olağanüstü halini uygulaması gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, "Her şeyi devletten beklememeli. Herkesten beklediğimiz; biraz daha dikkat, biraz daha sabır. Farkındayız, hepimiz sıkıldık, evde oturmak zor. Çünkü,  bu yeni bir durum. Hiç alışkın olmadığımız bir durum, ama buna alışmak zorundayız ve bununla yaşamak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla bugüne kadar Ordulu kardeşlerimizin göstermiş olduğu nezakete, dikkate, sabıra teşekkür ediyorum. Alınan tedbirlere uymama konusunda ısrarlı davranışlar sergileyenler olduğunu da söylemek isterim. Özellikle işi olmadığı halde caddeleri işgal edenlerin, ne için, neden bu kadar dışarıda olduğunu izah etmek mümkün değil" dedi

"TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDAYIZ"

Dolayısıyla salgının önüne geçmek ve yayılmasını mümkün olduğunca engellemek amacıyla bu tip tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunu belirten Vali Yavuz, vaka sayısı ve can kaybı açısından Ordu'nun Türkiye ortalamasının da altında olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar: "Bütün arkadaşlara talimatımız odur ki, bu konuda çeşitli sınırlamalar, kısıtlamalar da yapacağız, yapmak zorundayız. Ordu özelinde baktığımız zaman biz diğer şehirlere göre durumumuzda bir anormallik yok. Türkiye ortalamasının altındayız, ama daha iyi olmak durumundayız. Bunu hep birlikte başaracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Koronavirüs, Ordu'da, 19, can, aldı!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı