Haber Detayı
10 Temmuz 2020 - Cuma 12:32 Bu haber 962 kez okundu
 
Koronavirüs stresi başağrısı yapıyor!
TÜM Dünya'yı kasıp kavuran Koronavirüs Salgını'nda vaka sayısı 12 milyonu, ölü sayısı ise 550 bini geçti. Türkiye'de de durum farklı değil. 188 ülke arasında 15'inci sırada yer alan Türkiye'de 200 bini geçen vaka sayısı karşısında can kaybı da 5 bin 200'ü aştı. Hemen hemen her akşam izlediğiniz ve okuduğunuz Koronavirüs vakaları beraberinde stresi, o stres de şiddetli başağrısını getiriyor. Peki ne yapılmalı? İşte uzmanların önerileri...
SAĞLIK Haberi


Koronavirüs haberleri, artan vaka ve ölüm oranları beraberinde kaygı ve stresi de getiriyor. Bu da insanlarda şiddetli başağrılarına neden oluyor. İşte bu kaygı ve stresleri yaşamamak, daha sağlıklı bir hayat sürmenize yardımcı olacak.

Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Funda Es, insanların kaygı seviyesini artıran faktörler hakkında şu değerlendirmede ve tavsiyelerde bulunarak, "Genel olarak belirsizlik, farklı düşüncelere ve yorumlara açık olduğu için insanları kaygılandırır. Koronavirüs salgınında da büyük bir belirsizlik söz konusudur. Mesela virüs süreciyle ilgili 'Vakalar Türkiye'de de çıkmaya başladı, ya bende de çıkarsa', 'Ya sevdiklerimde görülürse', 'Dışarı çıkarsam, markete gidersem virüs bulaşır' gibi çeşitli düşünce şekilleri, zihnimizde felaket senaryoları yazmamıza sebep olur. Kaygıyı yaşadıkça, vücudumuz alarm durumuna geçip birtakım semptomlar ortaya çıkarır. Bunlardan en yaygın görülenleri baş ağrıları, kas ağrıları, uyku kalitesinde bozulmalar, dikkat ve odaklanma problemleri, sindirim sisteminde bozulmalar, halsizlik gibi belirtilerdir" dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Koronavirüs, stresi, başağrısı, yapıyor!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı