Haber Detayı
01 Mayıs 2020 - Cuma 15:12 Bu haber 969 kez okundu
 
ORDU'DA MAHALLELERE ADINA ÖZGÜ FİDAN DİKİLİYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri sonucu ismi ile özdeşleşmiş mahallelere fidan dikimi yapan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
YAŞAM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri sonucu ismi ile özdeşleşmiş mahallelere fidan dikimi yapan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Nitelikli tarım ve üreticiyi destekleyen projeleri tek tek hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi kısa süre önce başlattığı proje kapsamında ismi ile müsemma olan ilçe ve mahallelerde fidanları toprak ile buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında Gülyalı ilçesinde binlerce gül fidanı toprakla buluştu.

“FİDANLAR KENDİ SERALARIMIZDA YETİŞTİRİLİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İsmi ile müsemma her yere ismine uygun bitki dikiyoruz. Bu anlamda da birçok mahallemiz ve ilçemizde fidanları toprak ile buluşturuyoruz. Daha önce Kestane Mahallemize kestane fidanı diktik. Kirazlimanı Mahallemize kiraz fidanı dikimi gerçekleştirmiştik. Şimdi de Gülyalı ilçemizde gül fidanlarını toprak ile buluşturduk. Bu projemizi daha fazla yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz bu çalışmayı 19 ilçemiz ve mahallelerimizde hayata geçireceğiz. Şunun da altını çizmekte büyük fayda var. Dikimini yaptığımız fidanlarımız Büyükşehir Belediyemiz tarafından kendi seralarımızda yetiştiriliyor.  Daha önce Büyükşehir Belediyesinin bu tür bir çalışması yoktu. Bu ilimiz için oldukça önemli bir gelişme. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bu konuda sıkı bir çalışma yürütüyor. Bu yaptığımız işle birlikte seracılığı da canlandırdık. 40 farklı noktaya sera kurulumu gerçekleştirdik. Tarımı Ordu’da yeniden ayağa kaldırmak için Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce başladığımız çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU'DA, MAHALLELERE, ADINA, ÖZGÜ, FİDAN, DİKİLİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı