Haber Detayı
03 Temmuz 2020 - Cuma 11:28 Bu haber 1110 kez okundu
 
Ordu'nun gizli hazinesi Küpkaya Kanyonu
ORDU'nun Ulubey ilçesi sınırlarında dağların arasındaki gizli hazine olarak adlandırılan Küpkaya Kanyonu, manzarası ve serin havasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Yaklaşık 2 kilometrelik uzunluğu, 850 metre yüksekliği bulan kayalıklarıyla muhteşem bir manzara sunan Küpkaya Kanyonu'nun yeni fotoğraflarını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler paylaştı.
TURİZM Haberi


Kanoyla keyifli anlar geçirmek, balık tutmak, yüzmek, doğa yürüyüşü yapmak, manzara seyretmek isteyenlerin Ordu'daki buluşma noktası Küpkaya Kanyonu oldu. Kanyon, havanın 40 dereceleri bulduğu en sıcak günlerde bile 5 derecelik su sıcaklığıyla yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, doğal yapısı, akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla dikkati cezbeden yaklaşık 2 kilometrelik Ordu'nun en güzel kanyonu olan Küpkaya Kanyonu'nun yeni fotoğraflarını paylaştı.  

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL 7'NCİ KANYONU 

Geçtiğimiz yıllarda Hürriyet Gazetesi tarafından oluşturulan jüri tarafından Türkiye'nin en güzel 7'nci kanyonu seçilen Küpkaya Kanyonu, Ulubey ilçesine yaklaşık 9 km. uzaklıktaki Kardeşler Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Manzarası dillerden düşmeyen Küpkaya Kanyonu'na ulaşmak için önce Ulubey ilçesine, ardından 7 km. uzaklıktaki Karakoca Mahallesi'ne, oradan da 2 km uzaklıktaki Kardeşler Mahallesi'ne gidilmesi gerekiyor. Küpkaya Kanyonu'na ulaşmak için kullanılan karayolu ise asfalt kaplı.

GÖRÜLECEKLER LİSTENİZE MUTLAKA EKLEYİN

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu'daki dağların adeta gizli hazinesi konumundaki Küpkaya Kanyonu'nun yeni fotoğraflarını paylaştı. Küpkaya Kanyonu'nu tam bir doğa harikası olarak tanımlayan  Başkan Güler, "Burası Ordu’nun dağlarında gizli kalmış bir doğa harikası. Ulubey ilçemizde yer alan Küpkaya Kanyonu, Türkiye'nin en güzel 10 kanyonu arasında gösteriliyor. Her yıl yüzlerce macera tutkunu ve doğasevere ev sahipliği yapan kanyonumuzu görülecekler listenize eklemeyi unutmayın" dedi. 

İşte o fotoğraflar...

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ordu'nun, gizli, hazinesi, Küpkaya, Kanyonu,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı