Haber Detayı
07 Eylül 2020 - Pazartesi 12:16 Bu haber 1127 kez okundu
 
ORDU’NUN GÖZÜ YÜKSEKLERDE!
TEKNOFEST heyecanı bu yıl Tuz Gölü’ne taşındı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleriyle yarışmaya katılan Aybastı Fen Lisesi’nden 7 öğrencinin hazırladığı “Ceren Özdemir” adlı roket ilk atışını başarıyla tamamladı.
BİLİM Haberi


Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Roket Yarışması, Tuz Gölü’nde gerçekleşti. 81 ilden 20 bin 197 takımın başvuru yaptığı yarışmada, alçak irtifa kategorisinde 262 takım arasına giren Aybastı Fen Lisesi 3. sınıf öğrencilerinden oluşan 7 kişilik roket takımı da yerini aldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde ve destekleriyle yarışmaya hazırlanan öğrenciler, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için ‘Ceren Özdemir’ adını verdikleri roketleriyle, dikkatleri üzerine çektiler.

VARANK VE BAYRAKTAR’IN DİKKATİNİ ÇEKMEYİ BAŞARDILAR

ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST 2020 Roket Yarışması’nın açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bayraktar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, TÜBİTAK SAGE Müdürü ve Roketsan Yönetim Kurulu üyesi Gürcan Okumuş ile gençler katıldı. Öğrencilerin standlarını tek tek gezen Varank ve Bayraktar, Aybastı Fen Lisesi öğrencileriyle de uzun uzun sohbet ederek, başarı dileklerinde bulundular.

“CEREN ÖZDEMİR” ROKETİ GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU

Konuşmaların ve ziyaretlerin ardından, öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla yapılan yarışmada yine öğrencilerin aylarca üzerinde çalıştığı roketler Tuz Gölü’nden gökyüzüne fırlatıldı. Aybastı Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Ceren Özdemir” adlı rokette ilk atışını başarıyla tamamladı.

 

BAŞKAN GÜLER: “DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

Projenin başından itibaren en büyük destekçilerinden biri olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, alçak irtifa kategorisinde roketlerini 1500 metre yükseğe fırlatmayı başaran öğrencileri tebrik etti. Başkan Güler, “İlimizde keşfedilmeyi bekleyen daha çok cevherlerimiz var. Bu yüzden eğitime sonsuz destekler veriyoruz. Roket yarışmasına katılan öğrencilerimiz, atışlarını başarıyla tamamladılar. Şimdi, 24-27 Eylül’de Gaziantep’te yapılacak festivalin finali için sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Bu büyük başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum. Desteklerimiz, artarak devam edecek” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

TEKNOFEST Roket Yarışması’na katılan Aybastı Fen Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Roket Takımı Üyesi Bedirhan Duran, desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e teşekkür etti. TEKNOFEST’e nasıl katıldıklarını aktaran Duran,  “Liseye ilk başladığımızda takım liderimiz Erhan Şencan ile tanıştık. Onun bu konulara büyük bir ilgisi vardı. İnternet üzerinden TENOFEST’i görünce danışman öğretmenimiz Delal Işık Yıldırım’a yarışmaya katılmak istediğimizi söyledik. Rehber öğretmenizin öncülüğünde başvurumuzu yaptık. Sonrasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret ettik. Kendisi bizlere projenin başından sonuna kadar destekçimiz olacağını söyledi ve oldu. Kendilerinin büyük destekleriyle yarışmaya katıldık” şeklinde  konuştu.

 

20 BİN TAKIMLA BAŞVURU REKORU

Öğrencilerin aylarca üzerinde çalıştığı roketler Tuz Gölü’nden gökyüzüne fırlatıldı. Teknofest 2020 kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına, 81 ilden 20 bin 197 takım başvuru yaptı, böylece yeni bir rekor kırıldı. 1-13 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde yapılan roket yarışması alçak, orta ve yüksek irtifa kategorilerinde düzenleniyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen yüksek irtifa Kategorisi’nde takımlar, 20 bin feet irtifaya atış yapıyor. Yarışma kapsamında alçak irtifa için 262, orta irtifa için 207 ve yüksek irtifaya ulaşacak roket tasarlamak için 47 takım başvurdu. Toplam 516 takım arasından ön değerlendirme süreçlerini başarıyla geçen 82 takım yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU’NUN, GÖZÜ, YÜKSEKLERDE!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı