Haber Detayı
22 Eylül 2021 - Çarşamba 09:08 Bu haber 660 kez okundu
 
ORDU OSB FARKINI ORTAYA KOYDU
Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren ve yüzde 70'i ihracat yapan Ordu OSB, her geçen yıl kendini geliştirirken, buradaki firma sayısı ve çalışan sayısı da artıyor.
ÖZEL HABER Haberi


Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren firmaların yüzde 70'i ürünlerini ihraç ediyor.

 

Ordu OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Şimşek, yaptığı açıklamada, 600 dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteren OSB'nin 1992 yılında kurulduğunu söyledi.

 

OSB'de fındık kırma fabrikalarının yanı sıra tekstil, ağaç, beton, gıda ve plastik gibi çeşitli ürünler imal eden 70 firma bulunduğunu belirten Şimşek, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle üretime ara vermek durumunda kalan firmaların normalleşme sürecinin ardından yeniden tam kapasiteye geçti." dedi.

"Tüm fabrikada çarklar yeniden dönüyor" diyen Şimşek, "Fabrikaların tamamı yüzde 100 kapasiteyle yeniden hizmet vermeye başladı." diye konuştu. 

 

Şimşek, OSB'de ilk kurulduğu yıllarda fındık fabrikalarının ağırlıklı olduğunu anımsatarak, gelinen süreçte diğer iş kollarındaki firmaların da burada faaliyet gösterdiğine dikkati çekti.

 

Bölgede en çok tekstil fabrikası kurulduğunu vurgulayan Şimşek, bunların içinde ülkedeki ilk 500 arasına giren büyük firmaların da bulunduğunu aktardı.

 

- "OSB'YE SAĞLIK OCAĞI VE 112 İSTASYONU KURULUYOR"

 

Başkan Vekili Şimşek, OSB bünyesinde yeni ilklerin olacağı bilgisini de vererek, "Türkiye'de belki bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Organize Sanayi içerisinde sağlık ocağı kuruyoruz. Bu çalışmamız bitmek üzere. Bunun yanı sıra bir de buraya 112 istasyonu kuruyoruz." açıklamasında bulundu. 

 

OSB'de şu anda yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiğini anımsatan Şimşek, bu sayının yılsonu itibariyle 6 bin 500'e çıkacağını tahmin ettiklerini de ifade etti. 

 

Buraya yapılacak sağlık merkezinin diğer ikinci sanayide ki çalışanlar da dahil olmak üzere 8-9 bin kişiye hizmet vereceğini anlatan Şimşek, burada 4 doktorun hizmet vereceğini kaydetti. 

 

112 istasyonunun çok güzel olduğunu da dile getiren Şimşek, bu hizmetlerin kısa sürede açılacağını da söyledi. 

 

- "ÇOCUK KREŞİDE YAPILACAK"

 

OSB bünyesinde çocuk kreşi yapılacağı müjdesini de veren Şimşek, çalışan kadın sayısının her geçen gün arttığı OSB'de bu yatırımın da artık önem kazandığına işaret etti. 

 

Burada çalışan bayan sayısının 3 bini geçtiğini söyleyen Şimşek, bu hizmeti de çalışanlara sunacaklarını sözünü verdi. 

 

Türkiye'de bir ilkleri yapmış olacaklarını vurgulayan Şimşek, daha önce kurdukları itfaiye eğitim merkezinin de bu ilklerin arasında olduğunu kaydetti.

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU, OSB, FARKINI, ORTAYA, KOYDU,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı