Haber Detayı
27 Eylül 2021 - Pazartesi 09:16 Bu haber 646 kez okundu
 
ORDU TARİHİNİN EN ESKİ CAMİLERİNDEN OLAN ESKİPAZAR CAMİ RESTORE EDİLİYOR
Ordu’da 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Cami Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan restorasyon projesi ile aslına uygun hale getiriliyor.
GÜNDEM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardından artan restorasyon çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

 

TARİHİ CAMİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ

 

Bu kapsamda çalışma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan ve Hacıemiroğulları Beyliği zamanında muhtemelen 1380-1390 yılları arasında yaptırıldığı tahmin edilen Eskipazar Cami için restorasyon projesi hazırladı. Tarihi 600 yılı aşan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarılan cami, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile restore edilecek.

 

RESTORASYON ÇALIŞMASI CAMİ VE ÇEVRESİNDE UYGULANACAK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işbirliğinde yürütülecek restorasyon projesi kapsamında harim, mahfil, cami cephesi, çatı, minare, şadırvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detaylı bir çalışma gerçekleştirilecek.

 

Kısa süre içerisinde başlanacak çalışmaların tamamlanması ile cami ibadete yeniden açılacak.

 

BAŞKAN GÜLER, RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

 

Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından geçen 29 aylık süre zarfında her biri önemli tarihi geçmişi olan 3 adet cami, Osmanlı dönemine ait 5 adet çeşme, 2 adet türbe ve 2 adet kilise de Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2 bin 300 yıllık tarihi Kurul Kalesi kazılarına da katkılar verirken önemli eserlerin çıkarılmasını sağlamıştı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU, TARİHİNİN, EN, ESKİ, CAMİLERİNDEN, OLAN, ESKİPAZAR, CAMİ, RESTORE, EDİLİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı