Haber Detayı
06 Şubat 2024 - Salı 11:17 Bu haber 567 kez okundu
 
ORDULULAR GÜNÜ KOŞUYLA TAÇLANDI
YERLİ VE YABANCI 4 ATLET FATSA’DAN ALTINORDU’YA 52 KM’LİK KOŞU GERÇEKLEŞTİRDİ
KÜLTÜR-SANAT Haberi


5 Şubat’ta kutlanan Dünya Ordulular Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile KoşuyORDU koşu grubu iş birliği ile 52 Km’lik koşu gerçekleştirildi.

Fatsa İlçesi Aybastı Sapağından başlayıp Bolaman Sahil Yolu kullanılarak Altınordu İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanında biten 52 km'lik Ordulular Günü Koşusuna Ordu, Amerika, Kanada ve İtalya’dan 4 atlet katıldı.

Sporcular için Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, koşu ve bisiklet maratonunun aynı anda olacağı Karadeniz maratonunun ilk başlangıcının Ordu’dan olacağını müjdeleyerek bu vesileyle çalışmanın gelenekselleşeceğini belirtti.

 

“KARADENİZ MARATONU ORDU’DAN BAŞLAYACAK”

Ordu’nun dünyaya tanıtılması adına bu tarz etkinliklerin önemine değinen Başkan Güler, koşu ve bisiklet maratonunun bir arada olacağı Karadeniz maratonunun ilk başlangıcının Ordu’dan olacağını söyledi.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

“4 kaliteli, centilmen sporcunun 52 km yolu koşusuyla 5 Şubat Dünya Ordulular Günü’nü kutlamış olduk. Uluslararası hüviyet kazandıracak şekilde diğer ülkelerden de yabancı koşucularımız var. Atletlerimiz Fatsa’dan başlayarak Perşembe üzerinden buraya kadar geldiler. Bu arada hem koşu hem bisiklet maraton halinde çalışmalar yapacağız. Karadeniz maratonunun ilk başlangıcı Ordu’dan olacak. Böylece gelenekselleşmesini beklediğimiz güzel bir çalışmayı yapacağız. Burada önemli olan şey ilimizin dünyada tanıtımını sağlamak. Ordu zaten dünya şehri oluyor. Türkiye yüzyılında Ordu’nun da en önemli şehirlerden birisi olarak ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Bu güzel çalışmaya katkı sunan herkesi tebrik ediyorum.”

Atletler Tan Aşkan, Justin Leonard, J.David Vanderverde ve Andrea Loi’ye çeşitli hediyeler ile Ordu’nun yöresel lezzeti pancar çorbası ikram edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.  

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDULULAR, GÜNÜ, KOŞUYLA, TAÇLANDI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı