Haber Detayı
17 Mayıs 2022 - Salı 16:09 Bu haber 621 kez okundu
 
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM Haberi


Türk milletinin yeniden dirilişi ve özgürlüğe atılan ilk adım olan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği, bir ülkenin kaderinin işgalci güçlere teslim edilemeyeceğinin istikrarlı bir şekilde tüm dünyaya gösterildiği bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı hürriyet ateşinin tüm ülke sathında vücut bulması, milli birlik ve beraberlik ruhuyla güçlü bir inancın uyanışının sembolü olmuştur.

Türk gençliğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin tek mirasçısı olarak gören Atatürk’ün “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız." sözleri ışığında eğitim kurumları olarak hedefimiz; vatanını, milletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak, bilimi rehber edinecek genç nesiller yetiştirmektir.

Kurtuluş mücadelemizin bu anlamlı günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kıymetli gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Rektör, Prof., Dr., Ali, Akdoğan’ın, 19, Mayıs, Atatürk'ü, Anma,, Gençlik, ve, Spor, Bayramı, Kutlama, Mesajı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı