Haber Detayı
29 Ocak 2020 - Çarşamba 10:22 Bu haber 1110 kez okundu
 
Satrançta 2 Türkiye şampiyonluğu geldi
Antalya'da düzenlenen turnuvaya Ordu'dan katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Elvin Esma Büyük ve Ecrin Esma Büyük dereceyle döndü. Öte yandan Ordu'dan 4 sporcu Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takım havuzuna seçildi.
SPOR Haberi


Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Avrupa'nın en çok katılımlı satranç turnuvası 'Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları' 18-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Antalya'da 2 bin 557 sporcunun katılımıyla tamamlandı.
 
Türkiye Küçükler Şampiyonası'nda bin 874, Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda 600 ve Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası'nda 83 ile Şampiyonalarda toplam 2 bin 557 sporcu mücadele verdi. 9 sporcu ile şampiyonaya katılan Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Satranç sporcularından '11 Yaş Kızlar Kategorisi'nde Elvin Esma Büyük ve '13 Yaş Kızlar Kategorisi'nde Ecrin Esma Büyük Türkiye şampiyonu oldular. Öte yandan şampiyonada Ordu ilinden 4 sporcu Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takım havuzuna seçildi.

BAŞKAN GÜLER GENÇ SPORCULARA TEBRİK GELDİ

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu'ya büyük bir dereceyle giren genç sporcuları tebrik etti. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Güler, "Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Santranç Şampiyonaları'nda Türkiye şampiyonu olan Ordu Büyükşehir Belediyesi sporcularımız Elvin Esma Büyük'ü, Ecrin Esma Büyük'ü ve milli takıma seçilen 4 sporcumuzu tebrik ederim" dedi. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Satrançta, 2, Türkiye, şampiyonluğu, geldi,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı