Haber Detayı
13 Mart 2020 - Cuma 09:27 Bu haber 1044 kez okundu
 
Tüm okullara 'Corona' tatili!
Okullar tatil mi? Tatil edilecek mi? sorusunun cevabı niyahet belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 'Corona Virüsü' toplantısında 16 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm okulların 2 hafta tatil edilmesine karar verildi. Peki şimdi ne olacak? Eğitim Öğretim sisteminde geçici değişiklik yapılacak mı? Öğrenci ve öğretmenler ne yapacak? İşte ayrıntılar...
EĞİTİM Haberi


Tüm okullar 16 Mart 2020 Pazartesi'den itibaren 2 hafta boyunca tatil edildi. Konuya ilişkin en detaylı açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Aradığınız tüm soruların yanıt bulacağı o açıklamadan satır araları: 

"Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için ülke genelindeki bütün okullarımızın Nisan ayında yapılacak ara tatil öne alınarak, 16 Mart Pazartesi gününden itibaren, 30 Mart Pazartesi gününe kadar 2 hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır." 

'UZAKTAN ÖĞRENME SİSTEMİ' GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, olağanüstü tatil kararının ardından bu boşlukla öğrenci ve öğretmenlerin neler yapacağını da tek tek açıkladı. Buna göre, öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları amacıyla 'Uzaktan Öğrenme Sistemi' geliyor. Bu sistem daha önce Elazığ ve Malatya depremleri sonrasında denendi ve tam sonuç alındı. 

İşte o açıklamalar:

"Sağlık Bakanlığı'mızın salgın hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici tedbirleriyle tüm Dünya'ya örnek olan ülkemiz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz olarak sunduğu 'Uzaktan Öğrenme Sistemi' ile Dünya'da ilk kez ulusal ölçekte, özel olarak hazırlanan televizyon ders programları, internet ders programlarıyla da model ülke olmaya hazırdır."

"İLK HAFTA DİNLENİN İKİNCİ HAFTA DERS ÇALIŞIN"

"16-30 Mart arasındaki 2 haftalık tatilde öğrencilerimizin ilk 1 haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini rica ediyoruz. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren sunacağımız alternatifler üzerinden de evdeki uzaktan eğitim süreçleri başlayacaktır. Elazığ Depremi sonrası depremzede öğrencilerimizin telafi eğitiminde büyük kolaylıklar sağlayan eğitim bilişim ağının tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak ve bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak. 

Bu kapsamda, ilk ve orta dereceli tüm okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak eğitim bilişim ağı ile internet üzerinden ve TRT aracılığıyla televizyon ekranlarından gerekli telafi eğitimi desteği de sunulacaktır. Bununla ilgili olarak hangi teknoloji ile hangi içeriği hangi şekilde vereceğimize ilişkin bir alt yapı hazırladık ve daha sonra da paylaşacağım. Öğretim kademelerine göre hangi araç, televizyon mu, internet mi, diğer kanallar mı, tam gün mü, yarım gün mü, 24 saat mi, ne şekilde olacak senkron mu olacak, asenkron mu olacak daha sonra bunları da paylayacağız. Elazığ depremi sonra uyguladığımız bu sistematiği şimdi Uzaktan Öğretim Yolu'yla bu tatil döneminde devam ettireceğiz."

ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK? 

"Ayrıca Yükseköğretim Kurumu sınavlarına hazırlanın öğrencilerimiz, eğitim-bilişim ağında birkaç hafta önce ilan etmiştik. Akademik Destek Platformu üzerinden liselere geçiş sistemi kapsamında merkezi sınava hazırlanan öğrencilerimiz de yine eğitim-bilişim ağı üzerinden sunduğumuz ücretsiz destek aracılığıyla hazırlıklarına devam edebileceklerdir.  

"İNTERNETTEN EĞİTİM İÇİN 3GB BEDAVA İNTERNET GELİYOR"

"Eğitim-Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlandığını buradan birkez daha belirtmek isteriz."

ÜNİVERSİTELERE DE 3 HAFTA TATİL

"İkinci olarak, üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca tatil edilecektir. Bu çerçevede bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu da, YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Böylece bir üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır."

"ANA SINIFLARI VE KREŞLER NE OLACAK?"

Bu tedbirin Dünya'nın çok sayıda ülkesinde uygulandığını belirten Bakan Selçuk ana sınıfı ve kreşler konusuna da açıklık getirdi, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm anaokulu ve kreşler için de aynı şey söz konusu" diye konuştu. 

Toplumun hareketliliğini azaltmak ve hastalığın yayılımını engellemek için bu tür bir tedbir listesinin hazırlandığını belirten Bakan Selçuk, "Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli bir vazife" diye konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Tüm, okullara, 'Corona', tatili!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı