Haber Detayı
21 Eylül 2021 - Salı 09:56 Bu haber 1630 kez okundu
 
"ÜNYE DEVLET HASTANESİ"
Ordu'da otel konforunda hastane;
ÖZEL HABER Haberi


Ordu'da 2015 yılında hizmete açılan Ünye Devlet Hastanesi, fiziki yapısı, donanımı ve verdiği hizmetle 5 yıldızlı otel konforunda.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'nun Ünye'de yapımına başlanan ve dönenin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla açılışı yapılan Devlet Hastanesi hizmet vermeye devam ediyor. Hastanenin hizmet vermeye başlamasıyla şimdiye kadar binlerce hastaya hizmet verilirken, bölge halkı ise verilen hizmetin memnuniyetini yaşıyor.

 

Sadece Ordu'dan değil, çevre illerden de hasta kabulü yapan Ünye Devlet Hastanesi, özellikle fiziki şartlarıyla dikkat çekiyor.

Hastaneye dışarıdan bakıldığında adeta 5 yıldızlı bir otel gibi görünürken, bina 37 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. 11 bin metrekare üzerine bina oturtulan hastane ve A, B, C olarak 3 bloktan oluşuyor.

 

Hastane içerisinde tek kişilik, 2 kişilik ve 3 kişilik odalar yer alırken, hastanenin yatak kapasitesi ise yaklaşık 300.

 

Her bir alanında uzman ve güler yüzlü kadrosuyla hizmet veren hastane 5 kuvöz 1. seviye Yenidoğan Yoğun Bakım, 18 Yataklı 2. Seviye Anestezi Yoğun Bakım, 10 Yataklı 3. Seviye Erişkin Yoğun Bakım, 10 Yataklı 2. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi, ile 9 aktif toplam 14 ameliyat salonu bulunuyor.

 

Bu hizmetlerin yanı sıra hastanede karşılama danışma yönlendirme, tercüman, görüş öneri kutuları, emzirme ve bebek odaları, 500 kişilik mescit, kantin, taksi, evde sağlık hizmetleri, sağlık kurulu, gebe okulu, organ bağışı birimi, güvenlik hizmetleri ayrıcalıklarda yer alırken, hastanede ayrıca MR, endoskopi, mamografi, tomografi, ultrason gibi hizmetlerde sunuluyor.

 

Hastanede 200 kişilik modern yemekhane yer alırken, 130 kişilik konferans salonu ve kolay ulaşımıyla 400 kişilik araç otoparkı ile de dikkat çekiyor.

 

Kalite sağlık hizmet vermeyi ilke edinen Ünye Devlet Hastanesi bunların yanı sıra kapalı birçok ameliyat yapılıyor.

 

Hastanede engelli hastalara ayrıca özel hizmetler sunulurken, Ünye Devlet Hastanesinde birçok poliklinik hizmeti veriliyor.

 

- Odalarda her türlü hizmet veriliyor

 

Ünye Devlet Hastanesinde kalan hastalar için birçok hizmet düşünüldü. Odalarda, TV, buzdolabı, banyo hizmeti, hemşire çağrı sistemi, sıcak su ve tuvaletler yer almaktadır.

 

Ayrıca hastanede yatan hastalara, pijama, terlik ve havludan oluşan hasta paketi hizmetiyle de Ordu'da ilk olan bu uygulamayı da hayata geçirildi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından normal doğumu teşvik etmek amacıyla yürütülen projeler bu hastanede başladı. Bu kapsamda yeni anne olanlar için otel konforunu aratmayan 4 oda oluşturulurken, odalarda bebeğin ilk kullanacağı elbiseler ile tırnak makası, biberon ve dişlik gibi hediyeler de verilmekte.

 

Hasta yakınları ise geniş ve modern salonlarda misafir edildiği Ünye Devlet Hastanesinde sıramatik sistemi de burada özel olarak hizmete sunulmaktadır.

 

- Çocuklar unutulmadı

 

Hastanede bünyesinde çocuk alanları da oluşturulurken, çocukların bu alanlarda eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. Güvenli oyun alanları düzenlenen hastanede bu özelliği de özellikle anne ve babaların takdirini toplamaktadır.

 

Çocuk servisi odalarında onlar için özel şekilde süslenirken, çocuklar için gerekli tanı ve tedaviler burada yapılmaktadır.

 

Günün son teknolojik imkanları ile donatılan Ünye Devlet Hastanesi, bu teknolojilerle üst düzey teknik alt yapısıyla da dikkati çekmektedir. Böylece birçok hastalık henüz başlangıç aşamasında teşhis edilmektedir.

 

Hastane memnuiyetinin üst düzeyde tutulduğu Ünye Devlet Hastanesi'nde ayrıca bu hastaların konforu ve rahatlığı da ön planda tutulmaktadır.

 

- Hastane misyonu

 

Hasta ve çalışan memnuniyetini ön planda tutarak, hastanemize başvuran her kesimden bireye çağdaş, etik ve verimli bir sağlık hizmeti sunmaktır.

 

- Hastane vizyonu

Hastalarımıza üst düzey hizmet sunarken bölgemizin önde gelen hastaneleri arasında yer almaktır.

 

- Değerlerimiz

 

Etik ilkelere bağlılık, Adalet, Evrensellik, Yenilikçilik, Süreklilik ve Erişilebilirlik, İnsan Odaklılık, Hakkaniyet, Şeffaflık, İşbirliği ve Katılımcılık, Çevresel ve Estetik Duyarlılık, İnsana Saygı, Hesap Verilebilirlik.

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: "ÜNYE, DEVLET, HASTANESİ",
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı