Haber Detayı
06 Nisan 2020 - Pazartesi 16:49 Bu haber 993 kez okundu
 
O maskelerle ilgili çok önemli detay!
Özellikle pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu alanlarda maske takması zorunluluğunun getirilmesinin ardından önlem amaçlı hangi maskelerin kullanılması gerektiği çok konuşuldu. Peki korunma amaçlı hangi maske kullanılmalı? Nasıl kullanılmalı? Tek kullanımlık maskelerdeki o çok önemli detay ne? Ordu İl Hıfzıssıhha Meclisi üyesi Dr.Mithat Yağlı bu soruların yanıtını verdi.
SAĞLIK Haberi


Tüm Dünya'da ve Türkiye'de de her geçen gün vaka ve can kayıplarının artmasına neden olan Koronavirüs'e karşı korunma amaçlı satılan maskeler ile ilgili çok önemli bilgiler paylaşan Ordu İl Hıfzıssıhha Meclisi üyesi Dr.Mithat Yağlı, o maskelerin nasıl kullanılması gerektiğini sosyal medya hesabından uygulamalı olarak anlattı. 

Maske kullanmadan önce mutlaka ellerimizi sabunlu suyla en az 20 saniye boyunca iyice yıkanması gerektiğini belirten Dr.Mithat Yağlı, Ellerimizi dezenfekte ettikten sonra maske kullanacaksak, maskeyi kutudan iplerinden tutmak suretiyle çıkartıp, ağız ve burun bölgemize götürerek kulaklarımıza takmamız gerekiyor. Bu şekilde takıp ve çıkarırken de yine kulak bölgesinden tutarak çıkarmak gerekiyor" dedi.

Toplumda koruyucu maske kullanımının yaygınlaşmasıyla bir çok kişinin bu maskeleri yanlış kullandığını belirten Dr.Mithat Yağlı, bazı vatandaşların kullandıkları maskelerde burun kısmının açık bırakıldığı veya maskenin çenenin alt kısmına kadar açık bırakıldığını belirterek, "Yüze takılan maskenin mutlaka ağız ve burunu kapatmış olması gerekiyor" diyerek çok önemli bir detay daha paylaştı. 

"MASKENİN İÇ VEYA DIŞ KISMINA DOKUNMAYIN" 

İşte o açıklamalar: "Şayet ellerimizi maskenin iç veya dış kısmına dokunduracak olursak, Koronavirüs bu bölgeye yapıştığı takdirde ciddi anlamda tekrar bize bulaşmasına neden olacaktır. Cerrahi maske 'damlacık' yolu ile bulaşan enfeksiyöz ajanlara karşı koruma sağladığı gibi ayrıca kullanıcıyı biyolojik sıvıların sıçraması riskinden de de koruyabilir. Ancak bu maskeler tek kullanımlık tıbbi malzemelerdir. Maskeyi çıkardıktan sonra elimizde veya cebimizde taşımamamız gerekiyor. Yine maske nemlendiği anda mutlaka yenisiyle değiştirilmeli. Nemli maske kullanılmamalı" dedi.

Ordu İl Hıfzıssıhha Meclisi üyesi Dr.Mithat Yağlı son olarak "65 yaş ve üzerinde olanlar ile 20 yaş ve altında olanlar. Sevdiklerinizle daha uzun yaşamak istiyorsanız lütfen izole olun, dışarı çıkmayın" dedi. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: O, maskelerle, ilgili, çok, önemli, detay!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı