Haber Detayı
20 Nisan 2020 - Pazartesi 10:51 Bu haber 867 kez okundu
 
Ordu'da 'cerrahi maske' dağıtımı başlıyor
ORDU'da günlerdir beklenen koruyucu cerrahi maske dağıtımları 20 Nisan Pazartesi'den itibaren başlıyor. Ücretsiz maskeler, PTT aracılığıyla dağıtıcılar tarafından konutlara teslim edilecek.
SAĞLIK Haberi


Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Ordu Valiliği'ne teslim edilen 126 bin maskenin dağıtımına başlandı. Bu koruyucu maskeler öncelikle açık semt pazar girişlerinde, toplu taşıma araçlarına iniş-biniş noktalarında ve yol kontrol noktalarında dağıtıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz ayrıca yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile İlimizde 10'dan fazla personel çalıştıran işyerlerine yarından itibaren Valiliğimizin koordinasyonunda ilk etapta 21 bin 850 adet maske dağıtımı gerçekleştirilecektir" dedi. 

"DÜNYA'DA EŞİ BENZERİ YOK"

Bunun yanında PTT dağıtıcıları tarafından da yine 20 Nisan Pazartesi'den itibaren konutlarda maske dağıtımına başlanacak. Vatandaşların maskeye ulaşımının daha kolay hale getirildiğini ifade eden Vali Yavuz, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında, vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanırken, açık semt pazarlarına ve marketlere girerken, toplu olarak bulunan yerlerde maske takma zorunluluğu getirilmişti. Bu zorunluluğun yerine getirilmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu kararla Dünya'da eşi benzeri olmayacak şekilde vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulaması getirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilimize tahsis edilen 126.000 adet maskenin, ilk başta açık semt pazarlarına girişlerde, toplu taşıma araçlarına biniş yerlerinde ve yol kontrol noktalarında dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 20 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren de 10'dan fazla personel çalıştıran işyerlerimize günlük 40.000 adet maske dağıtımı yapacağız. Haftada yaklaşık 300 bine yakın maskeyi çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız" dedi. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ordu'da, 'cerrahi, maske', dağıtımı, başlıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı