Haber Detayı
13 Temmuz 2023 - Perşembe 10:55 Bu haber 596 kez okundu
 
10 yaşında Dünya Şampiyonu oldu
Durugöl Ortaokulu öğrencisi Dilara Karabacak 3 yaşında resim yapmaya başladı. 10 yaşında, tüm dünya ülkelerinden yarışmacıların katıldığı yarışmada şampiyon oldu.
ÖZEL HABER Haberi


Ordu'da doktor ve öğretmen çiftin kızları Dilara Karabacak,10 yaşında minik bir ressam. Annesinin teşvikiyle 3 yaşında resim çizmeye başladı. İlkokulda ilk sergisini açtı. Küçük yaşına rağmen birçok yarışmada dereceler elde etti. Son katıldığı Dünya Gıda Günü için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) düzenlediği uluslararası poster yarışmasında dünya birincisi oldu.

 

Resim yeteneğini kitap okuyarak beslediğini söyleyen Dilara Karabacak´ın yeni hedefi ise ülke çapında resim sergileri açarak, resimlerini daha çok insana ulaştırmak.

 

Fotoğrafik hafızaya sahip olan Dilara Karabacak, bir kere gördüğü her şeyi eksiksiz kağıda dökebiliyor. Tüm dünya ülkeleri arasındaki 5 ile 19 yaş arası yarışmacıların katıldığı yarışmada tarım ve gıda ile ilgili kompozisyonları içeren resmiyle bu ödüle kavuştu.

 

Başarılı öğrenci Karabacak, açıklamasında, "Ordu’da yaşıyorum. Durugöl Ortaokuluna gidiyorum, beşinci sınıfım. Kitap okumayı, yüzmeyi ve resim yapmayı çok seviyorum. Üç yaşında böyle bir resimler yapıyordum. Annem de fark etti bu resimleri arkadaşlarına gösterdi, güzel olmuş dediler. Ben de yapıyordum öyle öyle, zamanla gelişti." dedi.

 

Hedeflerine değinen Karabacak, "En büyük hedefim sergi açmak ve bunu insanlarla paylaşmak. Burada küçük yaştaki çocukların, okul çağındaki çocukların tarımla uğraşabileceklerini ve bunu okulda bir eğitim verilebileceğini düşündüm." diye konuştu. 

 

Dilara Karabacak, "Resim yaparken kendimi özgür hissediyorum istediğimi yapabildiğim için, mutluluk htirdi, özgüvenlilik htirdi. Ordu'yu ve Türkiye’yi temsil ettiğim için çok mutluyum. İnşallah bu başarıların devamı da gelir.” açıklamasında bulundu. 

 

 

- AİLESİ ÇOCUKLARIYLA GURUR DUYUYOR

 

Anne Esin Karabacak ise, evladının resimlerini çok beğendiğine dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

 

 "Kızımın resim yeteneğini çok önce fark ettim. Ben de resim öğretmeniyim. Fark etmem ve onu keşfetmem çok zor olmadı. Yeteneğini fark ettim çok küçük yaşlarda. Özellikle üç yaşındaki bir çocuğa göre yaptığı resimler dikkatimi çekti. Acaba dedim ben annesi olarak mı bana güzel geliyor diye düşünmedim değil. Ama sonra arkadaşlarıma gösterdim hani size de farklı geliyor mu bu resimler falan diye onlar da hani çok güzel olduğunu söylediler. Tabi bu sürekli gelişti. Yani yaptığı resimleri hep dolu dolu yapıyor ve her ayrıntısına dikkat ediyor. "

 

"Görsel olarak gerçekten görsel zekasının yüksek olduğunu düşünüyorum" diyen Anne Karabacak, "Çünkü baktığı şeyi unutmuyor. Mesela bir piknik alanı çizdiğinde piknik alanındaki her şeyi yani yapıyor. Tüm detaylarına kadar, oradaki en ufak işte bitkisine, hayvanına kadar resmine koyuyor. Yani sürekli yönlendirme yap, şunu da yap demeye gerek kalmıyor. Kendisi zaten hepsini yerli yerine yerleştiriyor." şeklinde konuştu.

 

Kızıyla ailecek gurur duyduklarının altını çizen Anne Karabacak, Dilara'nın her zaman yanında olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 10, yaşında, Dünya, Şampiyonu, oldu,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı