Haber Detayı
05 Mart 2024 - Salı 10:09 Bu haber 527 kez okundu
 
"3 HAFTA SÜREN ÖKSÜRÜK VARSA DOKTORA BAŞVURUN"
İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu uyardı:
ÖZEL HABER Haberi


İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, son günlerde vatandaşlarda artan öksürük şikayetlerine dikkati çekerek, bu sene durumun daha dikkat çekici boyutta olduğunu söyledi.

Medikal Park Hastanesi'nde görevli doktor Kutlu, bu konuda artan şikayetlerin oldukça fazla olduğuna dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

"Bugünlerde çok sayıda hasta özellikle geceleri yoğunlaşan uzamış rahatsız edici öksürük yakınmasıyla polikliniklere müracaat etmektedir Kovid ve İnfluenza enfeksiyonu sonrası uzamış öksürüğe sık rastlanır. Eğer 3 haftayı geçen bir öksürüğünüz ve öncesinde alerjik yatkınlığınız, saman nezleniz tekrarlayan sinüzitleriniz ailenizde birinci derece akrabalarınızda astımı olanlar varsa göğüs hastalıkları uzmanına müracaat etmeniz ve bu durumu açıklamanız gerekmektedir.  Maalesef böyle hastalarımızın çoğu uzun süre gereksiz antibiyotik ve etkisiz öksürük kesici ilaçlar kullanabiliyor."

Vatandaşların bu konuyu ciddiye almalarını da isteyen Prof. Dr. Ali Kutlu, özellikle ailesinde astım geçiren, mevsimsel alerjileri olan kişilerin konuya hassasiyet göstermesini istedi.

Hastaneye başvuran hastaların doktorlarına mutlaka geçmiş alerjik durumlarından bahsetmelerini öneren Prof. Dr. Kutlu, doktorlarında buna göre tedavi uygulayabileceğine işaret etti.

 

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: "3, HAFTA, SÜREN, ÖKSÜRÜK, VARSA, DOKTORA, BAŞVURUN",
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı