Haber Detayı
13 Temmuz 2023 - Perşembe 10:56 Bu haber 589 kez okundu
 
OZAN’IN YARDIMINA VALİ YETİŞTİ
SAĞLIĞINA KAVUŞAN OZAN DÜNYAYA DAHA SAĞLIKLI BAKIYOR
ÖZEL HABER Haberi


Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve gözkapağı düşüklüğü sebebiyle sağlık sorunları yaşayan 4 yaşındaki Ozan Uğur Utaş, İstanbul'da geçirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. 

Bir süre önce gözünde ki sorun nedeniyle ailesi Ozan Uğur Utaş'ın tedavi olabilmesi için Altınordu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren medya kuruluşu Media World'e başvurdu. 

Ailenin bu durumuna kayıtsız kalmayan medya çalışanlarından Sibel Kubaloğlu, gerekli tedavinin başlayabilmesi için ilk önce kendi imkanları ile bağış topladı. 

Daha sonra Vali Tuncay Sonel'e de ulaşan Kubaloğlu, geri kalan gerekli miktarın toplanmasına da vesile oldu. 

- Başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

Gerekli paranın toplanmasının ardından Ordulu Ozan Uğur, İstanbul'da Op. Dr. Akın Banaz'ın özel kliniğinde başarılı bir operasyon geçirdi. Utaş, operasyon sonrası eski sağlığına kavuştu. 

- "Tedavi ile oldukça başarılı sonuçlar almak mümkün"

Utaş'ın doktoru Akın Banaz, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Blefarofmozis sendromu" isimli ve genetik geçişi olan bir hastalıktı, yani ailede başka bireylerde de vardı. Bu nadir rastlanılan bir rahatsızlık. Gözkapağını kaldıran kas doğuştan iyi gelişmemiş oluyor, ayrıca gözkapağı yapısında da başka bozukluklar görülüyor. Bu hastalığın genetik geçişini şu an için önleyemiyoruz maalesef, ama ileride bilimin gelişmesi ile bu mümkün olabilecek. Şu anda gözkapağı cerrahisi uygulanıyor. Gelişmemiş olan gözkapağı kası yerine “askı” yapılarak gözlerin açılması sağlanıyor, ayrıca estetik müdahalelerle gözkapağındaki bozukluklar düzeltiliyor. Tedavi ile oldukça başarılı sonuçlar almak mümkün oluyor. Tedavi uygulanmaz ise gözkapağı düşüklüğüne bağlı göz tembelliği, görmede azalma ve kötü görünüme bağlı psikolojik sorunlar olabiliyor. Ameliyat sonrası 2-3 hafta içinde normal yaşama dönmek mümkün olabiliyor."

Ailenin yardımına koşan gazeteci Sibel Kubaloğlu ise, şu bilgileri verdi:

"Utaş ailesi ile Melih Berk’in gazetede yardım için yapılan haberini görmem sayesiyle tanıştım. 2015 yılında çift taraflı ve doğuştan gözkapağı düşüklüğü sorunu ondada vardı. Maddi imkanları yardım sever dostlar sayesinde üstesinden gelmiştim Allaha şükürler olsun. Aynı sorun Melihin kardeşi Ozan Uğurda da oldu ve doğduğunda gözleri kapalı dünyaya geldi. Ozanda da çift taraflı gözkapağı düşüklüğü problemi vardı. Bulunduğumuz zaman içerisinde maddi olanaklar kısıtlı olduğu için bir miktar parayı isimsiz kahramanlar sayesinde toparladık ama ameliyat masraflarımızın yarısı kalmıştı. Sayın Ordu Valimiz Tuncay Sonel’e ulaşmamıza yardımcı olan gizli kahramanlar sayesinde gereken miktarı Valimizinde desteği ile toplayarak sonunda Ozan'da mavi gözleriyle dünyaya daha sağlıklı bakıyor. Bu süreçte bana destek olan başta Valimiz Tuncay Sonel’e ve beni geri çevirmeyen kalbi güzel insanlara, her zaman yanımızda olan doktorumuza bende çok teşekkür ediyorum. Ozan Uğurumuz da artık mutlu bakıyor. "

Öte yandan anne Hülya ile baba  Zülfü Utaş, Op. Dr. Akın Banaz'a ve evlatlarını bu süreçte yalnız bırakmayan başta Vali Tuncay Sonel ile hayırsever vatandaşlara, medya mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: OZAN’IN, YARDIMINA, VALİ, YETİŞTİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı