Haber Detayı
20 Eylül 2021 - Pazartesi 13:15 Bu haber 905 kez okundu
 
TÜRK KIZILAY'IN BAŞARILI KADIN BAŞKANI
Türk Kızılay Ordu Şube Başkanlığı görevine 2019 yılının ekim ayında atanan ve o günden bu yana yaptığı işlerle adından sıkça bahsettirmeyi başaran Birnur Fatma Enginyurt, halen başarıyla sürdürdüğü görevinde önemli işlere imza attı.
ÖZEL HABER Haberi


Ordu Kızılay Şubesi olarak hayırseverlerin katkılarıyla Uganda'da su kuyusu açılmasına vesile olan Enginyurt, oradaki ihtiyaç sahibi insanların yüzünün gülmesine katkı sundu.

 

Ordu'da Köpbübaşı olarak bilinen Ceren Özdemir Meydanı'na Kan Alma Birimi'nin kurulmasına öncülük eden Birnur Fatma Enginyurt, bunun yanı sıra 14 ilçede temsilcilik kurmayı da başardı.

 

Perşembe ilçesi Doğan köyü Mahallesi'ndeki bir aileye yine hayırseverlerin önemli katkılarıyla 2 katlı evin yapılmasını sağlayan Enginyurt, ünlü televizyoncu Müge Anlı'nın iş birliğinde Mobil Aş Evi'nin de kentte kazandırılmasına katkı sağladı.

 

Enginyurt, bu başarılarının yanı sıra Kızılay’ın Ordu Şubesi olarak yerel afet deposu yapılması ve kan merkezi müdürlüğü için arsa alınmasına ön ayak oldu.

Ordu Şubesi olarak Aş Evi ile iş birliği protokolü imzalayan Birnur Fatma Enginyurt, son olarak Kurban Bayramı'nda kurban vekaleti sırlamasında şube olarak Türkiye 15'incisi olmayı da başardı.

 

Birnur ayrıca, Ordu'ya immün plazma bağışı için kullanılan aferez cihazı kazandırılmasını sağladı. 

 

Bunlarla da sınırlı kalmayan başarılı başkan, Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı'nın girişimleri ile Kumru Eskiçokdeğirmen de anaokulu açılması için protokol imzaladı. 

 

Birnur Fatma Enginyurt'un başkanlığında Ordu Şubesi yönetiminde ise, Arif Gündüz, Orhan Gündoğdu, Gökhan Gül, Şükrü Kömerik ve Telat Şahin yer alıyor.

 

 

 

- Ordu’da kan alma birimi hizmete açıldı

 

Ordu’da, Türk Kızılay Kan Alma Birimi hizmet binasının açılışı gerçekleşti.

 

Türk Kızılay’ın yürüttüğü önemli faaliyetlerden birisi olan kan hizmetleri, Ordu’da yeni kurulan birimde hizmet verecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Türk Kızılay Ordu Şubesince açılışa sunulan ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Ceren Özdemir Meydanı’nda kurulan birim sayesinde bağışçılar, konforlu ve hijyenik bir ortamda kan bağışında bulunabilecekler.

 

 

 

- Kışlık odunları çalınan Alişan dedeye Kızılay'dan yardım

 

Ordu'da yaşayan 85 yaşındaki Alişan Göktepe'nin kış için topladığı odunları evinin önünden çalındı. Bunun üzerine Türk Kızılay ekipleri harekete geçti.

 

Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde yaşayan Alişan Göktepe'nin kışın sobada kullanmak üzere kendi imkanlarıyla hazırladığı odunlar, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı.

 

Yöredeki bazı vatandaşların daha önce yardımda bulunduğu Göktepe'ye Türk Kızılay Ordu Şubesi tarafından odun, kömür ve kabuk yardımı yapıldı. Yardım, Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt tarafından Göktepe'ye teslim edildi. 

 

- Salih'in yüzü güldü 

 

Gürgentepe ilçesinde kaymakamlıkça kendisine yol kenarında "Salih'in Yeri" adında özel bekleme alanı yapılan zihinsel engelli Salih Belen'in yüzünü bu kez Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri güldürdü.

 

Ordu Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, ilçenin Gülbelen mevkisinde gün boyu yoldan geçen araçlara el sallayan ve İlçe Kaymakamı Nursel Özdemir'in talimatı ile yağmurlu havalarda ıslanmaması ve soğuk havadan korunabilmesi için kendisine özel bekleme alanı yapılan Salih Belen'in (28) bazı ihtiyaçlarının olduğunu tespit etti. Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan Türk Kızılay Ordu Şubesi ekipleri Belen'i önce beklediği alanda ardından da evinde ziyaret ederek, temin ettikleri eşyaları ulaştırdı. Kızılay ekipleri Belen'in günün büyük bölümünü geçirdiği özel bekleme alanına gelerek ayakkabı ihtiyacını karşıladı. Ekipler, daha sonra yakından ilgilendikleri Belen ile Gülbelen Mahallesi'ndeki evine gidip yatak odasındaki eşyanın büyük kısmını yeniledi. Baza kurup yatağını yerleştiren ekipler, halısını serip perdesini de taktıkları odada gerekli olan tüm ihtiyaçları giderdi. Salih'e kıyafet, ailesine gıda yardımında da bulunan ekipler, ayrıca pasta keserek bu anlamlı ve güzel günü hep birlikte kutladı.

 

- Ordulu Gündüz ailesi Türk Kızılay sayesinde sıcak yuvaya kavuştu

 

Ordu'da, oldukça kötü koşullardaki evlerinde yaşayan 6 kişilik Gündüz ailesi, Türk Kızılay sayesinde sıcak yuvaya kavuştu.

 

Türk Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, yaklaşık 2,5 ay önce Perşembe ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi'nde bazı ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek çeşitli yardımları ulaştırdı.

 

Bu ziyaretleri sırasında 2 çocuk sahibi Şenbey ve Sevgican Gündüz'ün 2 akrabalarıyla yaşadıkları evin durumunu fark eden Enginyurt, sosyal medya hesabından aileye yardım çağrısında bulundu.

 

Şenbey Gündüz'ün bağ bahçe işlerinde çalışarak geçimini sağladığı ailenin yaşadığı evin fotoğraflarının da yer aldığı mesajı gören hayırseverler, yardımda bulunmak için Kızılay ile iletişime geçti.

 

Yaklaşık 2,5 aylık çalışmayla Gündüz ailesinin evi tadilattan geçirildi. İki katlı olarak baştan sona yenilenen ev, yardımseverlerin desteğiyle yeni eşyalarla donatılarak aileye teslim edildi.

 

Yatak odası, oturma grubu, çocuk odası ve beyaz eşyalar gönüllü Genç Kızılay ekipleri tarafından yerleştirildikten sonra eve giren Gündüz ailesi, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

- Enginyurt'tan emeği geçenlere teşekkür 

 

Öte yandan Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, göreve geldiği günden bu yana desteklerini kendilerinden esirgemeyenlere teşekkürlerini sundu. 

 

Enginyurt, özellikle bağışçılara teşekkür ederken, bunun yanı sıra sürekli desteklerini aldıkları, Vali Tuncay Sonel, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Aktaş, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Gazi Demir, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile siyasi partilerin ile başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: TÜRK, KIZILAY'IN, BAŞARILI, KADIN, BAŞKANI, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı